24-07-2016 FUTBOL

''48 Kupası'' Turnuvadan Fazlası

Muğlamızı, Bölgesel Amatör Lig, 3. Lig ve 2. Lig'de temsil edecek kulüplerimizin katılacağı ''48 Kupası'' adı altında hazırlık turnuvası öneriyoruz.

''48 Kupası'' Turnuvadan Fazlası

Muğla'yı bu yıl temsil edecek kulüplerimiz Fethiyespor, Muğlaspor, B.B. Bodrumspor, Yatağanspor ve Ortaca Belediyespor'un katılacağı puan ya da eleme usulü maçlardan oluşacak ve geleneksel hale gelmesini arzuladığımız bir turnuva bölgemize spor turizmi ve kültürü açısından çok büyük bir fayda sağlar.

 

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün sloganının ''4 Mevsim Spor, 4 Mevsim Organizsyon'' olduğunu hatırlatarak Muğla'da profesyonel bir spor kitlesi oluşturmak adına bu tarz turnuvalar çok büyük katkıda bulunur. Özellikle Muğla'nın spor turizmi açısından profesyonel kulüplerimizin tercihinde bulunmaması bizleri bir hayli üzmektedir.

 

Antalya'nın spor turizminde çıtayı epey yükseltmesi ve Muğla olarak bu duruma seyirci kalmamız bizleri bu tarz turnuvalar düzenlemeye yönledirmelidir. Henüz kendi içimizde turnuva düzenleyemeden, dışarıdan kulüpleri buraya çekerek hazırlık kampları yapmaları konusunda ikna edemeyiz. Tesisleşmenin yeni yeni başladığı bölgemizde, tesisler tamamlanana kadar turnuva bilincini oturtmamız gerekmektedir. Her seferinde doğa harikası olduğumuzu vurgularız, peki bunun tanıtımını doğru yapabiliyor muyuz? Bizce doğru bir medya planlaması yapılmıyor.

 

Haber ve medya kuramcılarını dahi bilmeyen, propagandanın p'sinden anlamayan kişileri medya planlamacı diye oturtup maaş veriyoruz. Medya planlamak gerçekten bilgi ve birikim isteyen bir iştir. Bölgemizin sadece yaz aylarında değil kışında akıllara gelmesi için spor turizmine yönelmeli ve bu konuda ciddi adımlar atmalıyız. Bu yüzden ''48 Kupası'' fikrini ortaya atıyor ve basamak olarak görüyoruz.

 

Halkımızın da bu turnuva hakkında düşüncelerinin bizler gibi olumlu olacağına inanıyoruz. Herşey bölgemizin kalkınması için...

 

48 Spor & Medya Ekibi

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler