25-02-2016 EKSTREM

Çin'den Fethiye'ye Yamaç Paraşütü Pilotu Olmak İçin Geldiler

FETHİYE’ye gelen Çinli üniversite öğrencileri Xu Jianan ve Jia Ihibin, yamaç paraşütü pilotu olabilmek için Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız’dan eğitim aldı.

Çin'den Fethiye'ye Yamaç Paraşütü Pilotu Olmak İçin Geldiler

Fethiye Ölüdeniz’deki 1965 rakımlı Babadağ, yamaç paraşütüyle uçmak için gelen Çinli turistlerin ardından, yamaç paraşütü pilotu olmak isteyen üniversite öğrencilerini de ağırlamaya başladı. 1 haftalık eğitim için ilçeye gelen Çinli üniversite öğrencileri Xu Jianan ve Jia Ihibin, Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız’dan yamaç paraşütü eğitimi aldı. Eğitimin ilk gününde pilotlar eşliğinde Babadağ 1200 metre pistinden tandem (ikili) atlayış yapan Jianan ve Ihibin’e gökyüzünde paraşütün kontrolü hakkında bilgi verildi. Belceğiz Plajı’na inen Çinli sporcuların teorik eğitimlerine burada devam edildi.

Ölüdeniz'e Hayran Kaldılar

Atlayış yapmadan önce bir tedirginlik hissettiklerini belirten Çinli öğrenciler, havalandıktan sonra tüm korkularının geçtiğini, gördükleri Ölüdeniz manzarasının ise muhteşem olduğunu belirtti. Ölüdeniz’i daha önce duymadıklarını, geldikten sonra hayran kaldıklarını belirten Çinli öğrenciler, ülkelerinde yamaç paraşütü yapıldığını, ancak bu kadar güzel bir ortamın bulunmadığını vurguladı.

'Binlerce Çinli'nin Gelmesini Bekliyoruz'

Çin’den yamaç paraşütü uçuşunu öğrenmek için önümüzdeki yıllarda binlerce öğrencinin gelmesini beklediklerine dikkati çeken Celal Yıldız, “Buraya Çin’den gelen tatilciler, ülkelerinde yamaç paraşütünün yeni tanındığını dile getiriyor. Geçen yıl Çinli bir öğrenciye eğitim vermiştim. Onun tavsiyesi üzerine bu iki öğrenci bizi buldu. Çok memnunlar. İyi eğitim verip memnun bıraktığınız zaman devamı geliyor. Bu da Fethiye ve ülke ekonomisine bir katkı oluyor. Fethiye’de eğitim tepesi olmaması nedeniyle dün Antalya’ya gitmek zorunda kaldık. Orada yedişer uçuş yaptıktan sonra bugün Babadağ’dan ilk uçuşlarını yaptılar. Sahile indikten sonra yüzlerindeki mutluluğu görmeliydiniz. Yamaç paraşütüyle uçmanın yanında Ölüdeniz’in güzelliği de insanı neredeyse büyülüyor. Bunların arkası gelecek, bizde devam etmesi için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.


Kaynak: www.bodrumdabirgun.com

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKSTREM HABERLERİ
Çok Okunan Haberler