30-04-2016 SU SPORLARI

Fethiye'de Kürek Yarışı Heyecanı

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kürek yarışları Fethiye'de gerçekleşti.

Fethiye'de Kürek Yarışı Heyecanı

Üniversiteler, gençler ve deniz küreği kategorisinden oluşan 12 kulübün katıldığı kürek yarışlarında yaklaşık 150 kürekçi Fethiye körfezinde mücadele etti. Mücadelenin sonunda Fethiye Belediyespor Kürek Takımı ise 3 birincilik, 2 ikincilik ile 16 altın, 8 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, birincilik kazanan tüm yarışmacılara altın hediye etti. Ayrıca Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya plaket takdim etti.

 

 

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kürek yarışları Fethiye'de gerçekleşti. Üniversiteler, gençler ve deniz küreği kategorisinden oluşan 12 kulübün katıldığı kürek yarışlarında yaklaşık 150 kürekçi Fethiye körfezinde mücadele etti. Mücadelenin sonunda Fethiye Belediyespor Kürek Takımı ise 3 birincilik, 2 ikincilik ile 16 altın, 8 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı birincilik kazanan tüm yarışmacılara altın hediye etti.

 

Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya plaket takdim eden Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven yaptığı konuşmada "Kürek yarışlarına katılanlara, Belediye Başkanımıza ve görevli olan herkese teşekkür ederim. Çok büyük emekleri oldu. Umarım bu yarışlar devam eder. Yapılacak olduğumuz yarışlara, Fethiye Belediyesi bu güne kadar nasıl yanımızda olduysa yine olacağını düşünerek Fethiye'de yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise konuşmasında, "Cevat Şakir, 'Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler Akdeniz Uygarlığından eninde sonunda  yararlanır. Kendisi değilse çocuğu, çocuğu değilse torunu yararlanır' derdi. Bu söze hep güzel bir öğreti olarak baktım. Denizin kıyısında olup da denizden yararlanmamak mümkün değil. Yıl 2002... O zaman İlhami abi hem Fenerbahçe'nin yönetim kurulunda, hem de kürek federasyonunun yetkilisiydi.  Nasuh Dinçer ile yanına gittik. Biz Fethiye'de kürek takımı başlatacağız, bize yardımcı ol dedik. Hangarı açtı 4 tane tekne çıkardı verdi. Fethiye Belediyespor Kürek Takımının başlangıcı İlhami abi sayesindedir. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelen bir yarışma olması sıfatıyla da başkanıma, yönetim kuruluna, hakem heyetine, buraya gelen kulüp yöneticilerine ve her şeyimiz olan sporcularımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ile birlikte birinciliği kazanan yarışmacılara hediye edilen altınları takarken, Fethiye Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Ferizcan, TKF Genel Sekreteri Adem Tuncer ve TKF Yönetim Kurulu Üyesi-Organizasyon Kurulu Başkanı Fikret Bora ise dereceye giren takımlara kupalarını takdim etti.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SU SPORLARI HABERLERİ
Çok Okunan Haberler