27-03-2016 YÜZME

İztuzu'ndaki Yüzme Yarışına Büyük İlgi

Dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda, 17 Nisan 2016 Pazar günü düzenlenecek yüzme yarışına başvurularda patlama yaşandığı öğrenildi.

İztuzu'ndaki Yüzme Yarışına Büyük İlgi

İlk yıl için 300 sporcunun katılması planlanan yüzme yarışının kontenjanı 400 sporcuya çıkarıldı. Organizasyon Komitesi’nden alınan bilgiye göre, yarışın başvuru son tarihi olan 1 Nisan’dan iki hafta önce 300 sporcunun kaydının alındığı, bu nedenle kontenjan artırımına gidildiği öğrenildi.

Türkiye’den ve yurtdışından sporcuların katılacağı yarış sayesinde, 16-18 Nisan tarihleri arasında Dalyan’da sporcu ve refakatçilerden oluşan yaklaşık 1000 kişilik bir misafir grubunun konaklayacağı tahmin ediliyor.

Bu yıl “KAPLUMBAĞALARLA YÜZÜYORUZ” teması ile ilki gerçekleşecek ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen, toplam 2200 metre parkura sahip yarış; İztuzu Plajı çıkışlı ve Delikada etrafından dönülerek tamamlanacak. Dalyan’da yapılacak ödül töreninin ardından, ilk ve ortaokullar arası “KAPLUMBAĞALARLA YÜZÜYORUZ” temalı resim yarışması ödül töreni, konser ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek.

Lisanslı ve lisanssız sporcuların katılabileceği yarışa kayıtlar 1 Nisan 2016 tarihine kadar www.likyadalyanyuzmeyarisi.org sitesinden yapılıyor.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER YÜZME HABERLERİ
Çok Okunan Haberler