03-03-2016 YÜZME

LİKYA DALYAN AÇIK SU YÜZME YARIŞI

MUĞLA Valiliği’nin özel izni ve Türkiye Yüzme Federasyonu’nun onayı ile Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Nisan 2016 Pazar günü, İztuzu Plajı’nda Uluslararası Likya Dalyan Açık Su Yüzme Yarışı yapılacak.

LİKYA DALYAN AÇIK SU YÜZME YARIŞI

Dünyanın incisi 4,5 km uzunluğunda kumsala sahip ve nesli tükenme tehlikesi altındaki “Caretta Caretta Deniz Kaplumbağaları”nın yumurtlama alanı olan İztuzu Plajı, eğlenceli, heyecanlı ve aynı zamanda teknik bir açık deniz yüzme etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Total Immersion Yüzücüleri ile birlikte Dalyan’da yarışabilir ve Kaunos Antik kentini ziyaret edebilir, Dalyan’ın doğal güzellikleri içinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Su sıcaklığı 20 derece altında olacağı için wetsuit ile yarışa katılmanız mümkün, deneyimli açık su yüzücüleri ve orta ve uzun mesafe triatlon hedefleri olan sporcular da bu yarışa katılıp, navigasyon ve tatlı ve tuzlu suyun birbirine karıştığı ortamda yüzme becerilerini test edebilirler.

YARIŞMA KURALLARI

1. Yarış, Başhakemin kontrolünde, düdük, korna, havalı tabanca vb. uyarı işareti ile başlar ve sporcunun varış noktasına gelmesi ile tamamlanır.
2. Yarışma Yüzme Federasyonu’na bağlı yüzme hakemleri tarafından elektronik olarak tasnif edilerek derecelendirecektir. Yarışmada dereceye giren sporcular, yarışmanın tamamlanmasının ardından İztuzu Plajı’nda duyurulacaktır.
3. Yarışma Startı’nı veren Başhakem start‘ta hata olduğunu veya bazı sporcuların haksız avantaj sağladığı kanaatinde olursa, sporcuyu, numarasını tespit edip YARIŞ DIŞI bırakabilir.
4. Sporcu kıyafetleri Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) kurallarına uygun olmak zorundadır. (İstisnai olarak, su sıcaklığı 20 derecenin altında olduğu için wetsuit giyilebilecektir.) Sporcular, Organizasyon Komitesi’nin verdiği boneyi, yarışma sonuna kadar takacaktır.
5. Yüzülecek mesafe ve yüzme süresinin fazla olmaması sebebiyle, yüzme sırasında sporcularımıza (ihtiyaç duyulmayacağından) beslenme yardımı yapılmayacaktır.
6. Yarışma sırasında, başka sporcuyu kasten engellemek, vücuduna asılmak, yüzme esnasında teknelere temas etmek, tutunmak, asılmak yasaktır. Bu gibi hallerde katılımcı diskalifiye edilir ve refakat teknelerine alınır.
7. Denizden çıkmak istemeyen ve görevli botlardaki personele olumsuz tutum ve davranışlar sergileyen sporcular daha sonra yapılacak yarışmalara katılamayacaklardır.
8. Sporcuların, görevli teknelerde bulunan görevliler ile avantaj sağlamak amacıyla görüşmeleri ve yardım istemeleri diskalifiye sebebidir.
9. Yarışmacı antrenörlerinin ve yakınlarının, Dalyan-İztuzu ulaşımında ve yarış takip amacıyla kullanılacak olan görevli teknelere binmeleri kesinlikle yasaktır. Görevli tekneler ile görüşmek ve anlaşmak diskalifiye sebebidir. Tutanak ile kayıtlara geçecektir.
10. Sporcular, parkurun başlangıç ve bölümleri dışında diğer sporcu ve refakat tekneleri ile aralarında uygun bir mesafede kalacak şekilde yüzeceklerdir. Bu kurala uymayan sporcuları hakemler uyaracaklardır. Eğer sporcular uyarıya rağmen ara mesafelerini açmazlar ise, güvenli refakat botu aralarına girerek son ikazı yapacaktır. Olayın tekrarı halinde o sporcu diskalifiye edilecektir.
11. Kendi isteği ile yüzmekten vazgeçen sporcu, yüzmeyi istediği an bırakıp, bonesini çıkartarak sallamak suretiyle yardım isteyerek görevli teknesine çıkabilir. Bu şekilde tekneye alınan sporcu yarış boyunca teknede kalacak, uygun zaman ve şekilde bitiş noktasına ulaştırılacaktır. Sporcu yarışı terk etmek maksadı ile kendiliğinden kıyıya çıkması halinde diskalifiye edilmiş sayılır. Ancak bu durumu en uygun vasıta ile varış noktasındaki görevlilere ulaşarak veya iletişim kurarak numarasını hakemlere bildirmek zorundadır.
12. Görevliler tarafından rahatsızlığı gözlenen, yüzmeye devamında tehlike görülen sporcu sudan çıkarılarak tekneye alınır. Hayati tehlike yönünden rahatsızlığından endişe duyulan sporcu sağlık teknesi yakınsa tekneye, eğer uzaksa kıyıda takip eden en yakın ambulansa teslim etmek üzere sahile çıkarılır.
13. Bitiş noktasına ilk gelen sporcudan sonra 60 dakika içinde yarışmayı tamamlayamayan veya yarışma parkuru dışına sürüklenen sporcular, yarışı bitirmiş kabul edilir. Bu sporcular, hakemlerin talimatına bağlı olarak, resen görevli veya refakat botları tarafından alınarak diskalifiye olmuş sayılacaklardır. Yarışmanın bitimi, görevli teknelerin ikaz düdükleri ile sporculara, hakemlere ve refakat teknelerine duyurulacaktır.
14. Engelli sporcularımız refakatçileri kontrolünde, hakemlerin belirleyeceği saat ile yarışmaya diğer sporculardan sonra başlayacaklardır.
15. Yarışmamıza kayıt yaptırmayan ve görevli ikazlarını dinlemeyen kişilerden Organizasyon Komitesi sorumlu olmayıp, emniyet birimi görevlilerinin sorumluluğunda gereken işlem yapılacaktır.
16. Yarışmaya ve derecelere olabilecek itirazlarda değerlendirme yapılabilmesi için sporcunun 250 TL itiraz ücretini yarışma komitesine makbuz karşılığı ödemesi zorunludur. İtiraz şartlarının yerine getirilmesi sonrası yarışma komitesi ve hakem heyeti gerekli incelemeyi yapacaktır. Sporcunun itirazında haklılığının anlaşılması halinde ödediği itiraz ücreti iade edilecektir. İtirazın reddi halinde alınan ücret iade edilmeyecek, katılımcı bir hak iddia edemeyecektir.
17. Yarışma startından itibaren varış noktasına kadar geçecek yarışma süresi içerisinde hakemlerin ve yarışma komitesinin tespit ettiği yarışma kurallarına uymayan sporcular diskalifiye edilecektir. Yukarıda belirtilen yarışma kurallarına uymayarak diskalifiye edilen sporcuların, gelecek yıllarda yapılacak yarışmalara kayıtları alınmayacaktır.
18. Organizasyon Komitesi, hava muhalefeti veya sporcu güvenliği gerekçeleri ile yarış günü veya öncesinde yarışı erteleyebilir, iptal edebilir, başlangıç saatini ve parkuru değiştirebilir. Nihai kararlarda Organizasyon Komitesi tam olarak yetkilidir. Erteleme durumunda yarışmanın tekrarına katılınmazsa herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır.


HABER VİDEOSU





HABERE YORUM YAZIN

DİĞER YÜZME HABERLERİ
Çok Okunan Haberler