22-07-2016 BİSİKLET

Marmaris Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk

Marmaris Belediyesi, çok kısa bir süre önce sağlıklı yaşam bisiklet yolunu Marmaris'e kazandırarak, kent için çok önemli bir projeye imza atmıştı.

Marmaris Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk

Bisiklet İstatistik Belirleme Programı

 

Marmaris Belediyesi şimdi de yolu kullanan bisikletli sayısını öğrenebilmek için Türkiye'de ilk defa bir bisiklet yolunda uygulanan sistemi hayata geçirdi.

 

İstatistik belirleme programı daha çok insan ve araç yoğunluğunu ölçmek için kullanılırken, Marmaris'te ilk defa bisiklet sayısını belirleyecek.

 

Çift yönlü olmak üzere yaklaşık 5 km uzunluğundaki yola 2 adet sayaç yerleştirildi. Fen İşleri ve İmar İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmada yetkililerce belirlenen zaman dilimlerinde yoldan kaç tane bisikletli geçtiği rakamsal olarak belirlenebilecek. Bluetooth teknolojisiyle çalışan sistem, akıllı telefonlara yüklenen uygulama sayesinde görevli kişiye anında istatistiki verileri iletecek. Böylece yolun ne denli verimli kullanıldığı saatlik, günlük, haftalık, aylık olarak raporlanabilecek. Rakamsal veriler, ileride yapılması düşünülen projelere de ışık tutacak.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BİSİKLET HABERLERİ
Çok Okunan Haberler