17-09-2016 BİSİKLET

Marmaris'in Saklı Bisiklet Rotaları

“Yaşarken gezmeyi, gezerken yaşamayı” ülkü edinmiş okura farklı coğrafyalar kadar farklı hayatların da renk çemberini sunan seyahat dergisi Skyroad, Eylül sayısında 710 km uzunluğundaki Marmaris Bisiklet Rotalarına geniş yer verdi.

Marmaris'in Saklı Bisiklet Rotaları

“Yaşarken gezmeyi, gezerken yaşamayı” ülkü edinmiş okura farklı coğrafyalar kadar farklı hayatların da renk çemberini sunan seyahat dergisi Skyroad, Eylül sayısında 710 km uzunluğundaki Marmaris Bisiklet Rotalarına geniş yer verdi. Bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla iki yıl önce Marmaris Belediyesi tarafından başlatılan 'Bisiklet Rotaları Projesi'ni "Marmaris'in Saklı Bisiklet Rotaları" başlığıyla okuyucuya sunulan yazı Pınar Pinzuti imzası taşıyor. Pinzuti’nin bisiklet severlere Marmaris ve çevresindeki tur önerileri şöyle; Marmaris-Asparan- İçmeler, Marmaris-Nimara Mağarası, İçmeler-Yassıpiren-Camiyanı- İçmeler, Marmaris-Hisarönü- Bayır- İçmeler- Marmaris, Bördübet-Amazon-Yediadalar-Yeşilbelde-Marmaris. 6 sayfalık yazıda ayrıca konaklama, ulaşım ve bisiklet kiralama gibi konularda da okuyucuya bilgi veriliyor. İçeriği Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan dergi, her ay yaklaşık yüzde 45'i yabancı uyruklu 4 yüz 50 bin uçak yolcusuna ulaşıyor. Dergi yabancı okur potansiyeliyle Türkiye coğrafyasını ve kültürünü tanıtma iddiasını da taşıyor.

 

 

Marmaris’in Saklı Bisiklet Rotaları

 

“Marmaris ormanlarla kaplı tepeler ve masmavi deniziyle aktif tatil, özellikle bisiklet turu yapmak isteyenler için çok uygun. Yapmanız gereken tek şey 710 km uzunluğundaki “Marmaris Bisiklet rotaları” ağından kendiniz için en uygun olanı seçmek. Yol bisikletleriyle günübirlik turlar seçebilir, her gün yeni bir rotayı tamamlayıp akşam otelinize dönebilirsiniz. Veya dostlarınızla dağ bisikleti için uygun parkurlarda yol işaretlerini takip ederek muhteşem manzaralara eşliğinde hem tatil hem de spor yapabilirsiniz. Kış aylarında yol bisikletiyle antrenman yapmak isteyenler trafiğin az olduğu yollarda doğanın tadını çıkarabilirler. Köyleri ziyaret etmek isteyenler ilkbahar ve sonbaharda keşif turlarından fazlaca keyif alacaklar. Bisikletçilere yollarda sığla, adaçayı ve kekik kokusu eşlik ediyor. Marmaris’in endemik bitkisi sığlanın renkleri sonbaharda hayranlık uyandırıyor. Büyük İskender’in ve Kanuni sultan Süleyman’ın geçtiği bu yolları bisikletle keşfetmenin tadını çıkarın.”

 



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BİSİKLET HABERLERİ
Çok Okunan Haberler