22-05-2016 BİSİKLET

Marmaris'te ''Sağlıklı Yaşam Bisiklet Yolu'' Açıldı

Marmaris Belediyesi’nin prestij projelerinden olan Sağlıklı Yaşam Bisiklet Yolu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda açıldı.

Marmaris'te ''Sağlıklı Yaşam Bisiklet Yolu'' Açıldı

Marmaris Belediyesi’nin Ocak ayında ilçenin Turban Kavşağı’ndan başlayarak, Kemal Elgin Bulvarı'na kadar olan bölümünde yapımını tamamladığı 5,5 kilometrelik "bisiklet yolu" tamamlanarak dün gerçekleştirilen törenle açıldı. 105 günde çift şeritli parke döşeme araç yolu ile hazır beton dökülerek yapılan bisiklet yolu 6.5 milyon liraya mal oldu. Açılış Töreni’nin başlangıç noktası Turban Kavşağı oldu. Burada 30 ihtiyaç sahibi başarılı öğrenciye bisiklet hediye edildi. Daha sonra Belediye Başkanı Ali Acar, eşi Sevgi Acar, ilçe protokolü ve vatandaşlar pedal basarak bisiklet yolunun açılışını yaptı.

 

 

Açılışa katılanlar "Gaz ile değil kas ile yol alın", "Her gün spor için trafikte bisikletle yol alın" ve "Trafikte rahat hayat için pedal bas" dövizleriyle Kemal Elgin Bulvarı'na geldi. Burada vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Ali Acar “Bisiklet yolunun Marmaris'e prestij kazandıracağını” söyledi. “Bisiklet yollarının çağdaşlığın ve gelişmişliğin simgesi olduğuna dikkat çeken Acar, bir yıl içerisinde 10 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olacaklarını ve ilerleyen dönemlerde de yeni bisiklet yolları açacaklarını kaydetti.” Başkan Acar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çift şeritli gidiş-geliş 20 metre genişlikteki araç yolunda iyileştirme yapılarak 150 santim genişliğinde çift yönlü bisiklet yolunu Marmaris’e kazandırdık. Ayrıca engelli ve görme engelliler için kaldırım düzenlemesi de yapıldı. 105 günde bitirilen yolumuz 6,5 milyon liraya mal oldu. Ekim başından itibaren kalan 4,5 kilometrelik yolun iyileştirme ve bisiklet yoluna dahil edilmesi için projelerimizi de tamamladık. İlçenin Avrupa kentlerini aratmayan modern yapıya kavuşması için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BİSİKLET HABERLERİ
Çok Okunan Haberler