09-03-2016 DANS

Menteşe Belediyesi'nden “Dans ve Hareketle Kanseri Unut” Etkinliği

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İşbirliği’nde gerçekleştirilen “Dans ve Hareketle Kanseri Unut” etkinliğine katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kanser hastası kadınlar ile birlikte dans etti.

Menteşe Belediyesi'nden “Dans ve Hareketle Kanseri Unut” Etkinliği

Kanser hastalarının ve yakınlarının kendilerini yalnız hissetmemeleri ve sosyalleşmelerine katkı sağlanmasının hedeflendiği etkinlikte kanser hastaları ile dans eden Başkan Gümüş, “Kanser hastalığı sadece hastayı değil, etrafını ve yakınlarını da psikolojik olarak etkiliyor. “Dans ve Hareketle Kanseri Unut” etkinliğimiz ile dans aktivitesinin olumlu etkilerini katılımcılara aktarmayı hedefliyoruz. Kanserle mücadele toplumsal bir görev ve sorumluluktur. Bu sorumluluğa sahip herkesi etkinliğimize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Projenin, Fiziksel aktivite ve düzenli egzersizin, kanser tedavisi ve sonrasında iyileşme sürecine olumlu katkı sağlayacağına dair elde edilen bilimsel verilerden yola çıkılarak hazırlandığını belirten Başkan Gümüş, “Etkinliğimize kanser hastalarının yanı sıra hasta yakınları da katılarak, yaşadıkları bu zorlu süreçte yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Bugün katılımcılar ile birlikte dans edip, eğlenceli oyunlar oynadık. Kanser de en önemlisi moralin iyi olması. Bu zorlu süreçte moralimizi her zaman yüksek tutmalıyız” dedi. 

Menteşe Belediyesi ve MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Kerkez önderliğinde, doktor önerileri ve bilimsel çalışmalar ışığında dans başta olmak üzere, eğlenceli oyunlar, direnç egzersizleri, bisiklet uygulamalarının yanı sıra çeşitli aktivitelerle katılımcıların sosyalleşmesi sağlanıyor. Etkinlik kapsamında Dans Öğretmeni Murat Esentürk, gönüllü olarak her Salı saat: 17.30 – 18.30 sarasında Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde kanser hastaları ve yakınları ile bir araya geliyor.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER DANS HABERLERİ
Çok Okunan Haberler