05-09-2016 EKSTREM

Ölüdeniz Hava Oyunları'nın 17'incisi Düzenleniyor

Fethiye'de geleneksel olarak düzenlenen bu yıl da 17'ncisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali etkinlikleri kapsamında Festival Komitesi Bababağ'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Ölüdeniz Hava Oyunları'nın 17'incisi Düzenleniyor

Toplantıya, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın yanı sıra bir çok kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Kaymakam Ekrem Çalık, festival tarihinin 11-15 Ekim olarak belirlendiğini açıkladı, Başkan Saatcı ise, "Paris, Moskova, Londra, Roma ne kadar güvenliyse, Fethiye de o kadar güvenlidir. Kimse tereddüt etmesin" diyerek herkesi festivale davet etti.

 

17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali bu yıl 11-15 Ekim 2016 tarihinde Fethiye Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Ölüdeniz Geliştirme Kooperatifi, Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi, Fethiye Tanıtma Vakfı, TÜRSAB, FETOB, AKUT, UMKE, Turizm Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu'nun destekleriyle yapılacak. Festival tarihinin 11-15 Ekim olarak belirlendiğini açıklayan ve Komite adına konuşma yapan Kaymakam Ekrem Çalık, "Babadağ, Türkiye'nin en seçkin turizm alanlarından ve yamaç paraşütü konusunda en önemli turizm yerlerinden birisidir. Ben iddia ediyorum ki dünyada başka hiç bir yerde buradaki gibi manzara ve uçuş parkuru yok. Belediye Başkanlığı öncülüğünde ve bir çok kurumların da katılımıyla güzel bir festival olacak. Turizm, ülkemiz için önemli bir konu ve ülke ekonomisinin üçte birini kapsamaktadır. Bu da bir milli mücadeledir. Bir yanda bağımsızlık ve var oluş mücadelesi  sürerken diğer yandan da ekonomik faaliyetleri de durmaksızın devam ettiriyoruz. Her türlü tedbirimizi aldık. Güvenlik konusunda kimsenin bir endişesi olmasın. Rahatça gelip tatil yapabilirler. Herkesi festivale bekliyoruz." şeklinde konuştu.

 

"Paris, Moskova, Londra, Roma ne kadar güvenliyle, Fethiye de o kadar güvenlidir".

 

Yamaç paraşütü sevdalılarını ve adrenalin tutkunlarını Fethiye'ye davet eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Babadağ'da gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, "Buradaki pist ve karşımızdaki manzara karşısında bir şey söylememize gerek yok, her şey meydanda. Sivil toplum örgütlerinin, pilotlarımızın, festivali ilk başlatan arkadaşlarımızın katkılarıyla, 17 yılın da tecrübesiyle inşallah 11-15 Ekim'de keyifli bir organizasyonla herkesi uçuracağız. Bütün adrenalin tutkunlarını burada görmekten mutluluk duyacağız. İnanıyorum ki buraya gelen herkes bu manzaranın keyfini, bu pistin tadını çıkaracak. Ayrıca güvenlik ile ilgili de kimse tereddüt etmesin. Paris, Moskova, Londra, Roma ne kadar güvenliyle, Fethiye de o kadar güvenlidir" ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla da konuşan Başkan Saatcı, "Cumhuriyetimizin kurucusu, devletimizin bakisi Mustafa Kemal Atatürk, 1931'de "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" demiştir. Bir gerçek var. Dünya'da bütün ülkeler, bütün başkentler, bütün şehirler bir terör saldırısının etkisinde. Terörün adresi yok, bakıyorsun Brüksel'de, Londra'da, Ankara'da... bakıyorsun Paris'te, Amerika'da... Her yerde terör saldırısı oluyor. Bütün ülkelerin el ele vererek terör saldırılarına karşı net bir dürüş sergilemesi gerekiyor. Bu anlamda Atatürk'ümüzün sözü olan "Yurtta Sulh Cihanda Sulh"un olabilmesi için, ülkeler arasında işbirliğinin ve samimi dostlukların kurulması gerekiyor" dedi. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKSTREM HABERLERİ
Çok Okunan Haberler