08-09-2016 SATRANÇ

Sokakta Satranç Var!

Çocukları satranç sporuna yönlendirmeyi hedefleyen ’’Sokakta Satranç Var’’ projesi Ortaca’da düzenlendi.

Sokakta Satranç Var!

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Türkiye’de çocuklara ve gençlere satranç sevgisini aşılamayı amaçlayan proje, Ortaca Belediyespor Satranç Antrenörü Hasan Güneş ve Ortaca Kent Konseyi Başkanı Nilgün Şahin’in işbirliğiyle Muğla’da ilk kez Ortaca’da düzenlendi. Birçok yaştan satranç sporuna ilgi duyan kesimin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Ortaca Kültür Park’ta yapıldı. Saat 18’de başlayan etkinlik havanın kararmasıyla birlikte yerini Yıldızlar Satranç Turnuvası’na bıraktı.

 

Proje hakkında muhabirimize konuşan Satranç Antrenörü Hasan Güneş;  ‘‘Sokakta Satranç var’’  projesi, Türkiye Satranç Federasyonu’nun iki yıldan beri yaptığı bir proje, biz geçen yıl küçük çapta yine Ortaca Kültür Park’ta yapmıştık. O zaman bu kadar büyük çaplı bir sporcu katılımı yoktu, 5-10 civarında katılım olmuştu. Bu yıl ikincisini, Muğla’da ilk kez Ortaca’da yapıyoruz. Bu yıl daha kapsamlı şuanda 40-50 sporcunun geldiğini söyleyebilirim’’ dedi.

 

Çocukları spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini belirten Güneş, ‘‘Burada ki amacımız çocuklarımıza sporu sevdirmek, halkla satrancı birleştirmek ve satrancın ne anlama geldiğini bilmelerini sağlamak ve çocuklarımızın satrancı benimsemesini sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Fethiye, Muğla, Köyceğiz, Marmaris’ten ve Ortaca’dan gelenler, hatta Bitlis’ten bile gelen sporcumuz var. Şuanda burada 5 yaşında sporcularımız var, 5 yaş satranca başlamak için uygundur, haftada en az beş saat eğitim alması gerekir. Eğitimi haftada 2-3 güne yaymak lazım. Biz bu yıl gençlerimiz sayesinde Ortaca Belediyespor Satranç Takımı olarak 2. Lig’e çıktık. Eğer altyapımız yoksa, üst liglerde söz sahibi olamayız’’ ifadelerini kullandı.

 

‘Yıldızlar Satranç Turnuvası’ Büyük Çekişmeye Sahne Oldu

 

5 tur 5+3 zaman temposuyla yapılan turnuvada 1. Ozan Tuna Yakar 2. İnanç Kızıltaş, 3. Ufuk Suzan(kaptan) 4. Hasan Güneş(antrenör) 5.Okan İnci 6.Nafiz Ediz İlhan oldu. Final karşılaşmasını aşağıda bulunan ‘’ŞAHMAT’’ isimli programdan izleyebilirsiniz.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SATRANÇ HABERLERİ
Çok Okunan Haberler