11-05-2016 EKSTREM

Vali Çiçek Likya Yolu Yürüyüşü’ne Katıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek,Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Likya Yolu'na dünya genelinde ilginin artırılması amacıyla yabancı gazetecilere yönelik düzenlenen "Likya Yolu'nda Masallar" yürüyüşüne katıldı.

Vali Çiçek Likya Yolu Yürüyüşü’ne Katıldı

Muğla’nın turizm çeşitliliğinin arttırılması ve tanıtılması faaliyetleri içerisinde yer alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Likya Yolunda Masallar” yürüyüşüne12 ülkeden 16 yabancı gazetecinin yanı sıra, seyahat blogger'ı ile Instagramer'lar davet edildi.

 

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Karaağaç Mahallesi'nde toplanan gazeteciler, "masal anlatıcı" Judith Liberman'ın kendine özgü anlatımıyla "Lokum" hikayesini dinledi. Daha sonra Alınca mevkisine getirilen gazeteciler, turun ilk etabına başlayarak Kabak Koyu'na doğru yola koyuldu.

 

 

 

Yabancı ve Yerli Gazetecilere Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren il ve İlçe daire müdürleri de eşlik etti.

 

Muğla’nın tarihi ve Doğal güzelliklerinin yanında alternatif turizm olarak bilinen Trekking parkurları açısından dünyada önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Vali Amir Çiçek “Tarihi likya yolunda yılın 12 ayı yürüyüş yapmak mümkün. Likya yolunun uluslararası arenada bilinirliğini arttıracak bu proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım daire başkanlığına teşekkür ediyorum dedi.

 

Masallarla Likya Yolu projesi kapsamında ülkemize gelen yabancı gazeteciler ile yerli gazetecilerin turu 5 gün sürecek.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKSTREM HABERLERİ
Çok Okunan Haberler