16-09-2016 48 Spor


48 spor, tamamen gönüllülük esasına göre işleyen, kar amacı gütmeyen bir oluşumdur. ‘Biz’ derken 10-20 kişilik bir ekip yok, açıkçası ekip yok. Sahada genellikle ben varım. Diğer arkadaşlarım memleketlerinde(Ankara,Konya,Bursa,Edirne) teknik ve içerik desteğinde bulunuyor.

 

48spor.com’un Amacı

 

Amacımız, Muğla’da varlığını sürdürmeye çalışan amatör ve profesyonel spor kulüplerine ‘Profesyonel Spor Medya’ desteği sağlamak. Öncelikle ben bu siteyi Muğla’daki antrenörlerin ve sporseverlerin yazılar kaleme alabileceği bir portal olarak planlamıştım. Ancak sayısız çabama rağmen Muğla’dan bir yazar bulamayınca, üniversiteden arkadaşlarıma rica ettim. Muğla’ya daha önce gelmemiş olmalarına rağmen bu site için ellerinden geleni yaptılar ve 48spor.com Muğla’nın tek spor haber portalı halini aldı.  Arkadaşlarımla birlikte Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduğumuzdan beri çeşitli arayışlara geçtik, ancak yalaka bir kişiliğimiz olmadığı için iş bulmakta zorlandık ve zorlanmaya devam ediyoruz. Açıkçası ben 48spor.com projesini defalarca sonlandırmayı  ve bu site için çaba harcamaktan vazgeçmeyi düşündüm. Arkadaşlarımın ısrarı ve desteği üzerine devam ettim ve sırtımda ekipman ilçe ilçe dolaştım. Belki birileri 48spor.com içerisinde yer alıp kendine ait köşesinde yazılar kaleme alır ve Muğla’da spor tek bir çatı altında buluşur dedim, olmadı. Sürekli sosyal medya hesaplarımıza ’Yazar olmak istiyorum’’ diye mesajlar geliyor, bizde iletişim adreslerimizi yollayıp yazılarınızı buraya gönderebilirsiziniz diyerek, teşekkür ediyoruz. Peki, yazı geliyor mu? Tabiki de hayır, yazı gönderen olmuyor. Galiba kendilerince oyun oynayarak, dalga geçiyorlar. Zaten yoldan geçen adamın da eline kalem alıp bir şeyler karalamasını beklemiyorum, sadece antrenörlerin bile bu konu da kayıtsız kalması beni üzüyor.

 

Hiçbir şey için para ALMIYORUZ!
 

48spor.com hiçbir şekilde kimseden para talep etmez. Siteye reklam almıyoruz, reklam için koşmuyoruz, insanlara para gözüyle bakmıyoruz, sadece Muğla’ya bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz ki  48spor.com’da Muğla il sınırlarında doğup, büyüyen ve yaşayan tek isim de benim.

 

Sitede tüm haberler, duyurular, mesajlar ücretsiz yayınlanır. Hiç kimse “48spor’da haberinizi çıkarırım” şeklinde ücret talep etmez, edemez. Böyle bir durumda lütfen beni haberdar edin.

 

 

Maçları neye göre seçiyorum?

 

Açıkçası deplasman maçlarına gidecek maddi durumum(maddi gelirim de yok) olmadığı için, takımların iç saha maçlarına gitmeye çalışıyorum. Evime yakınlığa göre bir tercih yapmıyorum, zaten Dalyan’da oturuyorum. Ulaşıma ve maç biletlerine para veriyorum. Yani 48spor’a beleş bir durum yok!

 

Muğla ‘Medyası’

 

Yerel medyaların çoğunu takip ettim, inceledim ve buradaki gazetecileri araştırdım. Muğla’da gazetecilerin çoğunluğu, gazeteciliğin bir ticaretten ibaret olduğunu düşünüyor ve ticaret kafasıyla işlerini yapıyor.‘’Ben bu haberi ulusala kaça okuturum’’  mantığını benimsemiş gazetecilerin bölgeye pek bir faydası olmaz. Günümüzde gazetecilik haber yazma ve fotoğraf çekmenin ötesinde bir meslek haline geldi.  Artık, gazetecilik doğru bir medya planlamadan geçiyor.

 

Birçoğumuzun hobi olarak başladığı ancak artık hayatında önemli yer eden 48 spor’da maçlara gitmekten, haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyorum ve buna devam edeceğim. Muğla’ya ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız bizleri biraz olsun anlamaya çalışmanız ve eleştirmeden önce bir düşünmeniz. Biz herkese eşit mesafedeyiz, elimizden geleni en doğru ve objektif olarak yapmaya çalışıyoruz.

 

Saygı ve Sevgilerimle

Berkay Göcekli

 




48 Spor Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler