25-07-2017

NEREDE BU TRANSFERLER?

Hangi takımdan bahsettiğimizi anlamanız için futbol dahisi olmanıza gerek yok. Bölgesel Amatör Lig Muğla temsilcisi Yatağanspor'dan bahsediyoruz sevgili okurlar.

 

Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı. Muhtemel rakiplerimiz transfer olayını kapatıp top başı yaptılar bile. Geçen sezon mükemmel bir ruh ve hakkını vermek lazım Hüseyin Çolak ve ekibinin disiplinli, düzenli çalışması ile Bal 8. Grup'ta mücadele etme hakkı kazandık. Hızlı ve mantıklı transferler ile lige mükemmel bir giriş yapmıştı yeşil siyahlı ekip. Lig sürecinde bazı olumsuzluklar yaşandı ve Hüseyin Çolak takımdan hak etmediği bir şekilde gönderildi. Takım Ahmet Cem Çorakçı'ya emanet edildi. Güzel sonuçlar alınmaya başlanmıştı aslında. Fakat bu Play-out oynamamıza engel olamamıştı.

 

Yeni Milas Spor ile oynanan Play-out maçında kaleci Erman'ın mükemmel penaltı performansı ile ligde tekrar oynamayı haketmiştik. Bu sezon için Yatağan halkı ve taraftarın beklentileri çok yüksek olmasına rağmen, yönetim henüz bu beklentileri karşılayamadı. Ahmet Cem Çorakçı ile yeni sezon öncesinde tekrar anlaşmaya varıldı. Erhan Şahin, Batuhan Günay, Erman Balaban, Çağatay Kalafat gibi isimler ile tekrar mukavele yapıldı. Daha önce komşu ilçe Çine Madranspor forması da giyen, son olarak da İstanbul temsilcisi Bağcılarspor'da ter döken Emre Doğan ile transfer sezonunu açtı yeşil siyahlı ekip. Emre Doğan forma giydiği takımlarda istikrarlı performansı ile dikkat çekiyor. Sezon içinde Yatağanspor'a vereceği katkıyı hep beraber göreceğiz.

 

Transferde dedikoduların da ardı arkası kesilmiyor.  Birçok isim var listede... Yönetime baktığımızda bu sadece liste olarak kalacak gibi görünüyor. Çünkü; bir hareketlilik yok... İleri uç için düşünülen isimlerden biri geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig şampiyonu Yeni Milasspor'un deneyimli forveti ''Bahri Güzel''. Dikkatinizi çekmek isterim Süper Amatör Lig tecrübesi olan bir isim. Geçen sezon yeni olduğumuz Bal Ligi'nde tecrübenin önemli bir faktör olduğunu hepimiz gördük Bahri bu lig için doğru bir transfer mi? Tartışılır. Öyle bir isim varki listede argo tabir ile “cuk” oturabilecek bir isim. “Jonas Savinbim Suka”. Geçen sezon Çine Madranspor'un Türk futboluna kazandırdığı bir isim... Oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir futbol sergiledi. Hareketli ve hızlı futbolu, takım arkadaşlarıyla olan iletişimi, hırsı ve herşeyi ile mükemmel bir futbolcu. Geçen günlerde bir görüşme gerçekleşti bu isim ile. Fakat sonucu nereye varır bilinmez. Taraftar da bu transferi çok istiyor. Suka'da taraftar grubu sayfasındaki bazı gönderileri beğenmesi ile acaba dedirtti herkese. Halk arasında bile bu isim konuşulmaya başlandı. Heyecan yarattı diyebiliriz ilçe de bu isim. Akibeti önümüzdeki günler de belli olur.

 

Geçen senenin gol kralı Mustafa Yıldırım ile henüz anlaşma sağlamadı. Buda tepkiyi beraberinde getirdi elbette. Saha içi ve dışı davranışı, sahaya yüreğini koyması Yatağan tribünlerinin gözünden kaçmadı. Belki de ilk iş Mustafa ile nikah tazelemek iken henüz bir gelişme yok. Homurdanmalar başlayabilir taraftar arasında haksız da sayılmazlar.

 

Bu arada gidenlerden bahsedemedik sevgili okurlar. Hor görmeyin doluyuz biraz. “Millet sevgilisinden mesaj bekler biz Yatağanspor’dan transfer” noktasına geldik. Evet gelelim takımdan gönderilen isimlere. Belki de takımdan gönderilmesini hiç istemediğimiz, kabullenemediğimiz bir isim var. “ONUR ERSOY” yürekten oynadığı futbolu, hırsı ve oyun zekası ile geçen senenin en iyisi belki Onur... Tribün le duygusal bir bağ oluşmuştu Onur arasında. Son lig maçında Utaş Uşak mağlubiyeti ile Play-out oynayacağımız gerçeği oluşuverdi bir anda. Tribüne gönül veren genç kardeşlerimiz ağladığında gelip onlara söz vermişti. Üzmesini bildiysek, sevindirmesini de biliriz demişti. Söz verdiği gibi sevindirmişti genç yürekleri. Koca yürekli Onur... Onur’un babası da Yatağanspor tribünlerinin vazgeçilmeziydi. Her deplasman aramızdaydı. Bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı hem kendisine hem de babasına bir şükran borcumuz var. Yolun açık olsun diyelim. Tekrar Yatağan da görmek umudu ile...

 

Diğer isim Hakan Sofuoğlu. Bal Ligi'nin gediklilerindendi Sofu. Tecrübesi ile takıma çok şey kattı. Yeni takımında ona da başarılar dileriz. Son olarak Hüseyin Çağırgan... İçimizden biri olarak görüyorduk onu.Süper Amatör ruhunun bir parçasıydı Hüseyin. Onun yeri ayrı bizde, her zaman gönüllerde... Yolu ve bahtı açık olsun. Bu gidenlerin yeri dolması gerekiyor. Yatağanspor camiasını zor bir süreç bekliyor. Yeni transferlerin takıma adapte olma sürelerini falan düşünürsek Yatağanspor transferde geç kaldı.

 

Son olarak belirteceğemiz bir detay var. Yatağanın öz evladı olan Görkem Küçük gerçeği var. Görkem, Yatağanspor altyapısından yetişen ve bir dönem Bucaspor forması da giyen yetenekli bir isim. Geçen sezonda kenardan gelip  takıma büyük katkı sağladı.Yatağan halkı ve taraftarı Görkem'i takımda görmek istiyor. Yönetime ufacık bir tüyo... 

 

Sağlıklı, mutlu ve Yatağanspor’lu kalın.




Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler