10-07-2018 Berkay Göcekli

Uzun zamandır konuşulan Muğla'ya yeni stadyum projesinde somut adımlar atılmaya başladı. Muğla'ya, Afyonkarahisar ve Rize'de daha önce yapılan ve hizmete açılan stadyumlara benzer 15 Bin kişilik yeni şehir stadyumu yapılacak.

 

Muğla'nın Menteşe İlçesi Akçaova Mahallesi yakınlarına inşa edilecek olan yeni stadın yanına iki adette antrenman sahası yapılacak. Yeni stadyumun yapılmasıyla birlikte, Muğla'nın tarihi Atatürk Stadı ise ''Millet Bahçesi'' adı altında parka dönüştürülecek. Yeni stadyum çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı belirtilirken, yapılacak olan stadın adının ''Muğla Park'' olacağı iddia edildi. 

 

Atatürk ismi statlarda tarih oluyor

Türkiye'de yeni yapılan stadyumların 10 tanesinde Atatürk ismi kaldırılmıştı. Muğla'da da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin stadyumdan çıkarılmasıyla birlikte Atatürk'ün isminin çıkarıldığı stadyum sayısı 11'e yükselmiş oldu. ''Atatürk'' isminin stadyumlarda birer birer silindiği kervana Muğla'da eklendi.

 

''Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü her yıl anıyoruz. Ancak sanki yavaş yavaş da unutuyoruz. Statlarda bir geleneği kaybediyoruz. Atatürk'ü futbolumuzda da yitiriyoruz''




Berkay Göcekli Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler