03-08-2017 Berkay Göcekli

Her sene ülkemize gelen flaş transferleri konuşulmasına alışkınız, ancak bu sezon bir farklılık oldu... Artık dışarıya yüksek bonservis bedelleriyle gönderdiğimiz oyuncuları da konuşmaya başladık. Özellikle Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Konyaspor dışarıya gönderdikleri oyuncularla uzun zaman sonra kasalarına yüklü bonservis ücretleri koydu.

 

Bu sezon en yüksek bonservis bedeliyle dışarı satılan futbolcular

  1. Başakşehir'den Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder'in bonservisi 15 milyon euro
  2. Beşiktaş'tan O.Lyon'a transfer olan Marcelo'nun bonservis bedeli 7,5 milyon euro
  3. Fenerbahçe'den İspanya'nın Sevilla kulübüne transfer olan Simon Kjaer'in bonservisi 12,5 milyon euro
  4. Konyaspor'dan İtalya'nın Udinese takımına transfer olan golcü futbolcu Riad Bajic, yeşil-beyazlıların kasasına 5.5 milyon euro'nun girmesini sağladı.
  5. Galatasaray'dan Almanya'nın flaş takımı Leipzig'e transfer olan Bruma'nın bonservis ücreti 12.5 milyon euro+ bonuslar (15 milyon euro)
  6. Galatasaray'dan Malaga'ya transfer olan Cenk Gönen 200 bin euro,  Sparta Prag'a giden Semih Kaya 3 milyon euro ve Japonya'nın yolunu tutan Podolski ise 2,5 milyon euro bonservis bedeliyle sarı-kırmızılı kulüpten ayrıldı.

 

UEFA tarafından mali denetimlerin sıklaştığı bu dönemlerde sadece almaya odaklanan kulüplerimiz, yavaş yavaş dışarıya futbolcu gönderme konusunda kendilerini geliştirmeye başladı. Tabi Avrupa'ya gönderilen futbolculardan az sayıda yerli isim olması futbolumuz açısından eleştirilmesi gereken bir durum... Kulüplerimiz kasalarını parayla doldurmak istiyorsa dışarıya yerli futbolcu göndermelidir. Çünkü diğer yabancı futbolcular zaten yüksek bonservis bedelleriyle kulüplerimize gelmişti, o açıdan baktığımızda çokta kâr ettiğimizi söyleyemeyiz. En azından bunun Türk futbolu açısından bir başlangıç olduğunu görmek gerekir. Umarım ilerleyen zamanlarda dışarıya yüksek bonservisle gönderdiğimiz futbolcu sayısı artar, özellikle de yerli futbolcu sayısı...




Berkay Göcekli Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler