13-10-2016

GALİBİYET SERİSİ ŞART!

 Muğlaspor, 3. Lig 3. Grup’ta en çok gol atan ve en çok gol yiyen ikinci takım durumda. Bu hücum açısından başarılı bir durumken, savunma açısından vahim bir durum. Hüseyin Hoca şüphesiz tehlikenin farkında ve elinde bulunan kadroyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunun denemelerini son maçta yaptı.

 

  Hüseyin Hoca, Mersin deplasmanından sonra 6. Haftada,  Bayrampaşa karşısında savunmada değişikliğe gitti. Yaptığı değişiklik sonuç getirdi. Muğlaspor taraftarının aklındaki soru ise son maçta alınan galibiyet gelecek haftalarda seriye dönüşecek mi? Muğlaspor ligin ilk 6 haftasında ligin dibinde değil de ortalarında olacağı belirtisini gösterdi. 3. Lige yeni yükselen Muğlaspor için aslında ligi ortalarda bitirmek başarısızlık sayılmaz. Fakat 6 haftada ligin en çok gol atan ikinci takımı olarak Muğlaspor’un şampiyonluk mücadelesi vermesi hepimizi mutlu eder. Muğlaspor yönetimi kulübü üst liglere taşımak istiyorsa savunmadaki zaafiyeti iyi analiz etmeli ve ona göre tedbir almalıdır. Oynanan futbol lige yeni yükselen bir takım için olumlu karşılanabilir ama hedefi daha yüksek olan bir kulüp için çok da iyi gitmiyor. Muğlaspor’un liderle arasında 6 puanlık bir fark var ve bu fark kapanmayacak bir fark değil. Ancak 6 haftada sergilenen oyun yeterli değil! Savunmada her an ne yaşanacağı belirsiz. Muğlaspor’u izlerken savunmadan ne zaman hata gelecek diye düşünür olduk. Ben her zaman olumlu bakıyorum. Henüz 6. hafta bitti, her şey tersine dönebilir. İyi savunma ile ligin zirvesine çıkılabilir. Muğla’da oynanan son Bayrampaşa maçı başlangıç olsun ve galibiyetler bir birini takip etsin! Muğlaspor, üzerine yazdığım yazılarda hep savunma zaafiyetinin üzerinde durdum. Gelecek haftalarda bu sorunun çözüleceğini ümit ediyorum.

 

 Yunus Ünsal biraz daha gayret etmeli!

 

 Muğlaspor’un hucum hattı, orta sahası görevini iyi yapıyor. Görevini iyi yapanlardan birinin de Yunus Ünsal olduğunu düşünüyorum. Fakat Yunus Ünsal’ın görevi gol atmak. Savunma zaafiyetinin olduğu bir takımda forvet oyuncusuysanız daha da gayret göstermelisiniz. Gol yiyorsanız gol de atacaksınız! Yoksa ligde tutunmanız zor olur. 22 yaşında genç bir futbolcu eğer iyi yerlere gelmek istiyorsa mutlaka daha iyisini yapmalı! Bu sezon en az 15 gol hem Yunus’un kariyerini yükseltir hem de Muğlaspor’un konumunu… 

 

İyi oyna formayı kap!

 

 Bu sezon ligde ilk kez Bayrampaşa maçında forma giyen Polat Ertek, takıma önemli katkı sağladı. Hüseyin Hoca’nın 12 Bingölspor maçında da Polat’a şans vereceğini düşünüyorum. Polat, 12 Bingölspor maçında sol kanadı iyi kullanıp rakibin savunmasını yıpratırsa, savunmada da Bayrampaşa maçındaki performansını sürdürürse formayı bir daha kolay kolay kaptırmaz. 22 yaşında olması onun için önemli bir avantaj. Muğlaspor ile birlikte yükseleceğine ve Türk futboluna önemli katkılarda bulunacağına inancım tam. İyi oyna formayı kap! 

 

 Bingöl deplasmanından 3 puan şart!

 

 Muğlaspor, ligin zirvesine çıkmak istiyorsa 12 Bingölspor’u mutlaka yenmek zorunda! Bingöl’den alınacak galibiyet, takımı galibiyet serisi yolunda hırslandıracaktır. Muğlaspor’un bir avantajı rakibinin kendisi gibi çok gol yiyor olması, savunma zaaflarının olması. Muğlaspor’un ligin en çok gol atan ikinci takımı konumunda olmasını ve rakip 12 Bingölspor’un savunmada zaaflar yaşamasını üç puan için avantaj olarak görüyorum. Muğlaspor, bu hafta evine üç puanla dönecektir. Önemli olan savunmadaki hataları düzeltmek!

 

Hüseyin Hoca ve ekibine başarılar diliyorum…    




Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler