15-11-2016

MUĞLASPOR’A TRANSFER ŞART!

 Muğlaspor’un analizine geçmeden önce yazılarıma ara verdiğim için, Muğlalı sporseverlerden özür diliyorum.

 

 Yazılarıma ara verdiğim üç haftalık periyotta Muğlaspor, kritik puanlar kaybetti ve teknik adam değişikliğine gitti. Lig başladığından beri başarı ile başarısızlık arasında gidip gelen bir oyun sergileyen Muğlaspor’un teknik direktör değişikliğini umut verici buluyorum. Her zaman teknik direktör istikrarını savunan bir gazeteci oldum. Bir sezonda iki üç teknik adam değiştiren yönetim anlayışını hep eleştirdim. Fakat Muğlaspor’da teknik direktör değişikliğinin takımı ileriye götürme konusunda atılan önemli bir adım olarak görüyorum. Özellikle Cem Cambaz Hoca’nın Muğla’yı tanıyan biri olması takım için çok isabetli oldu. Yönetim bu sezon her ne olursa olsun Cem Hoca’ya güvenmeli ve takımı tamamen hocanın kontrolüne bırakmalıdır…

 

 Hüseyin Hoca hatalı mı?

 

 10 haftalık süreçte Hüseyin Yenikan Hoca takımı orta sıralarda tutmayı bildi. Kulüp bu sezon yeniden yapılandı. 3. Lig’e çıkmış bir takımın baştan aşağı yenilendiğini düşündüğümüz zaman bunun bir risk olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Riskli başlayan bir sezonda ligin ortalarına yerleşmek aslında başarısızlık değildir. Fakat Muğlaspor, hoca değişikliğine giderek hedefinin 2. Lig olduğunu adeta duyurmuş oldu. Hüseyin Hoca takımı yönettiği süre içerisinde savunma hatalarına engel olamadı. Fikstür avantajından faydalanamadı. Son haftalarda ligin son sıralarına demir atmış takımlara puanlar kaybetti ve sonunu hazırladı. Hüseyin Hoca, Maltepespor ve Adliyespor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılsaydı hepimiz hocanın başarısını konuşacaktık. Bu iki karşılaşmadan 6 puanla çıkmış olan bir Muğlaspor, şampiyonluk yolunda dolu dizgin ilerleyebilirdi fakat Hüseyin Hoca çantada keklik olan maçları değerlendiremedi ve fırsatı tepti. Üzülerek söylemeliyim ki bu maçlardaki hatanın sadece yüzde kırkı hocaya ait. Geri kalan yüzde altmışlık hata futbolcuların. Muğlaspor oyuncularının uzun uzun düşünmesi ve hatalardan ders çıkarması gerekiyor…

 

Cem Hoca dikkat etmeli!

 

 Cem Hoca, Muğlaspor’la çıktığı ilk maçta galibiyetle tanışamadı ve bir puanla yetindi. Bergama’nın ligde büyük sorun yaşadığını göz önünde bulundurursak Cem Cambaz Hoca’nın da, Hüseyin Hoca’nın düştüğü çıkmaza girdiğini söyleyebiliriz. Cem Hocanın savunmanın göbeğine ve orta sahaya acil müdahale etmesi ve transfer dönemine kadar direnmesi gerektiği düşünüyorum. Ara transfer dönemine kadar bu zor süreç atlatılırsa Muğlaspor Play Off’lara kalacaktır.

 

 Rakip Düzyurtspor

 

 Ligin 12. haftasında oynanacak Düzyurtspor maçı Muğlaspor’un 4 haftalık galibiyet hasretini bitirecek bir maç olabilir. Cem Cambaz Hoca, savunmada iyi önlemler alır ve gol yememeyi başarırsa 3 puan imkansız değil! Düzyurtspor’un da istikrarsız futbolu bu maçın Muğlaspor açısından imkansız olmadığını gösteriyor. Futbolcuların kendilerine gelme zamanının 12. hafta olduğunu düşünüyorum.

 

Transfer Şart!

 

 Ara transfer dönemine kadar Muğlaspor’un defansın merkezine en az bir, ortasahaya iki ve forvet hattına bir takviye yapması gerektiğini düşünüyorum. Mali imkanları da göz önüne aldığımızda bu transferlerin gerçekleşmesi zor gözükse de sezon sonuna kadar kiralık anlaşmalara gidilmesi iyi olabilir.

 

 Orduspor’dan Burak Özsoy ve Özgen Erdem, Muğlaspor’un ortasaha sorununu çözecek isimler. Burak Özsoy’un top dağıtması ve çabuk bir futbolcu olması Muğlaspor’un oyunu açma problemini çözecektir. Özgen Erdem forvet arkasında önemli işler yapar ve gol sorununa çözüm getirir. Bu iki futbolcu Muğlaspor’un Play Off yolunu açar!

 

 Savunma sorununa Kırıkhanspor’dan Mustafa Acar çözüm olabilir. Gelecek yazılarımda yine transfer önerilerinde bulunmaya çalışacağım. Haluk Başkan’ın tavsiyelerimi değerlendirmesini ümit ediyorum. Hüseyin Yenikan Hoca’ya bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor ve Cem Hoca’nın camiaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.

                                                                      

Doğan Burak Tunlu     




Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler