25-11-2016

YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLUR MU?

 Muğlaspor, hoca değişikliğinden sonra kanayan yarayı durduramadı. Cem Cambaz yönetiminde çıktığı üç maçta da 3 puanla tanışamayan Muğlaspor Play Off oynar mı derken yavaş yavaş düşme hattına yaklaştı. Ben ısrarla bu kulübün transfer yapılmasa dahi ligde kalacağını düşünüyorum. Fakat Muğlaspor’un hedefi  ligde kalmak olmamalı. Önceki yazımda da değindiğim gibi zaten hoca değişikliğine gitmek hedefin yüksek olduğunun bir göstergesiydi.

 

 Hoca değişikliğinin de riskli olduğunu söylemekte fayda var. Takımı tanımadan yönetimi ele almanın sancısını Cem Hoca şu anda çekiyor. Bu sancıların felakete dönüşmemesi için ligin 14. haftasında galibiyet elzem duruma geldi. Bu galibiyete ulaşmanın en önemli yolu inanarak oynamaktan geçiyor. Futbolcuların 13 haftalık süreci unutup yeniden yola koyulmaları gerekiyor. Galibiyetin gelmesi için inanç, olmazsa olmaz! Galibiyetin diğer bir yolu ise ‘bireysel hayaller’. Nedir bu bireysel hayaller? Hemen söylüyorum. Muğlasporlu futbolcuların yaşları genç. Yani galibiyetler sadece Muğlaspor’a 3 puan olarak yazılmayacak aynı zamanda futbolcuların kendi hanelerine de yazılacak. Galibiyetler geldikçe futbolcular üst ligden takımların dikkatini çekecek. Transfer döneminin gözdeleri olacaklar. Gittikleri kulüpler üst ligde olacağı içinde kariyerleri iyi konuma gelecek. Eğer bireysel hayallere, hırslara sahipseniz 90 dakika mücadeleden kopmayın! 13 hafta boyunca mücadele isteğini görebildiğimizi söyleyemem…

 

 Galibiyetin diğer bir yolu da Cem Hoca’nın yeteneklerine kalıyor. Savunmayı uyarmak, orta sahaya mücadele etmeyi aşılamak ve 13 haftadır ortalarda gözükmeyen forvet hattına da görevini hatırlatmak. Mücadele eden bir orta saha, uyumlu bir savunma bu takımı rahatlatacak en önemli unsur.

 

 Rakip kazanırsa işler sarpa sarar!

 

 14. haftada Muğlaspor, Sultanbeyli Belediyespor’a konuk olacak. Rakibin durumunun Muğlaspor’dan pek bir farkı yok. Muğlaspor’un sadece iki puan gerisinde. Sultanbeyli Belediyespor’da düşme hattından uzaklaşmak isteyecektir. Kendi evinde oynamanın avantajını kullanarak, ortasahaya hakim olmak isteyecektir. Üç puan için sahaya çıkacakları aşikar. Rakibin en büyük sıkıntısı gol atamaması. Maalesef Muğlaspor’un son haftalardaki en büyük sıkıntısı da gol atamayan düşme hattındaki rakiplerden bol gol yemesi! Sultanbeyli Belediyespor deplasmanından mağlup dönüldüğü takdirde takımın güveni daha da sarsılacaktır. Bunun için oradan galibiyetle dönmek şart! Yenilgi durumunda rakibin bir puan gerisine düşülecek ateş hattına bir adım daha yaklaşılacaktır. Ortasaha mücadelesini kazanan ve savunma hattına dikkat eden bir Muğlaspor, rakibinden 3 puanı söküp alacaktır. Sultanbeyli deplasmanı yeni bir başlangıç olur mu? Gelin hep birlikte görelim.

 

 Başarılar Muğlaspor….

                                                                            Doğan Burak Tunlu       




Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler