25-03-2016 Hüseyin Kılavuz

   Milli Takımımız Fransa 2016 yolunda dün akşam İsveç’le, Antalya’da bir hazırlık maçı oynadı.
   Maç öncesinde kadro seçimi uzun süre gündem oldu. Ama bence bu konu tartışmaya açık bir konu değil. Sonuçta Milli Takımımızın başında Fatih Terim gibi bir efsane var.
   Fatih Hoca bize 2008’de ki mucizeleri yaşatmış bir insandır. 2016’ya katılma yolunda kimsenin umudu kalmamışken, bizi sevinççe boğmuş bir insandır. Bu konuda güvenilecek birisi varsa, herhalde o da Fatih Hoca’dır.  Bu açıdan Fatih Hoca’ya güvenilmelidir.
   Maç kadrosuna gelirsek, benim en ilgimi çeken tercih Mehmet Topal’ın stoper oynamasıydı. Bu da stoper mevkisinde var olan kısırlığımızın bir göstergesi. Maalesef forvet için de böyle bir sorun söz konusu.
   Ama kadromuzun gücü orta sahada kendini gösteriyor. Orta sahamızda milli takımda olanlar kadar, alınmayanlar bile oldukça kaliteli. Orta sahamız kesinlikle dünya standartlarında.
   Dün akşam oynanan maça gelecek olursak, maça çok iyi başladık. Orta sahamızın gücüyle oyunu İsveç sahasına yığdık. İsveç’i ceza sahasında hapsettik. Oyunu orta saha gücümüzle boğduk.
   Fakat forvetteki kısırlığımız ve orta sahamızın skor bulamamasıyla, bu ezici oyunda skoru sadece 1-0’a getirebildik.
    Maçın ikinci yarısındaysa çoğu kendi takımlarında ilk 11 oynamayan ve 90 dakika maç ritmi olmayan oyuncuların da etkisiyle İsveç’i oynatmaya başladık. Burada Volkan Babacan’ın hakkını teslim etmek lazım. Maç 1-1’de kaldıysa, bu Volkan’ın başarılı performansı sayesinde oldu.
    Oyun üstünlüğünü kaybettiğimiz bu dönemde Fatih Hoca oyuna pek etki edemedi. Değişiklikler biraz gecikti. Girenler de yeterince etkili olamadı.
    Ama yetenek ayrıcalığımızı kullanmayı başardık. Bir duran top organizasyonuyla Selçuk’un güzel ortasına, uzun İsveçlilerin içinde Cenk müthiş bir kafa vuruşu yaptı. Takımımız bu güzel golle 2-1’i buldu ve oyunu böyle bitirmesini bildi.
    Güzel oyun ve güzel sonuç aldık. Ama bu oyunu 90 dakikaya yayma konusunda çalışmamız lazım. Bunu başaracak potansiyelimiz var.
    Akla gelen sorulardan birisi de İbrahimovic olsa sonuç nasıl olurdu? Bunu sizin fikirlerinize bırakıyorum.
    Cenk Tosun attığı iki golle ön plana çıktı. Medyada da kahraman ilan edildi. Ama bence bu orta saha üretimi içinde, Cenk görevini yaptı.
    Cenk çok yetenekli, genç ve potansiyeli yüksek bir oyuncu. Fakat 2008’de Semih Şentürk’ün rolü neyse, bu kadro içinde de Cenk o role çok yakın bir forvet. Semih’in 2008’de Fenerbahçe’de olduğu gibi, Cenk’te takımında yedek ve çok formda.
   Bu açıdan Cenk takımızın süper yedeği olmaya aday ve bence kadronun en iyi 12. Oyuncusu olabilir.
   Milli takımımız, dün akşam ve daha öncesinde ki formuyla bize umut veriyor. Umarım Fransa’da bizi heyecanlandıracak oyunu ve Türkiye’yi sevince boğacak başarıyı yakalarlar.

 




Hüseyin Kılavuz Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler