11-04-2016 Hüseyin Kılavuz

  Dün Bölgesel Amatör Lig, 10. Grup karşılaşmasında şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Muğlaspor ile Utaş Uşakspor karşı karşıya geldi. Karşılaşma ev sahibi Muğlaspor’un sahası olan, Muğla Atatürk Stadyumu’nda oynandı.

 

  Muğlalı taraftarlar takımlarını bu mücadelede yalnız bırakmadı. 6 bin kadar taraftar takımlarını, bu önemli karşılaşmada desteklediler.
   

  Maç öncesinde lider olan Muğlaspor mutlak favoriydi. Rakibi Utaş Uşakspor ligin altıncı sırasında yer alıyordu. Evinde hiç kaybetmemiş olması, Muğlaspor’un kâğıt üzerinde elini güçlendiren istatistiklerdi.
   

  Maç beklendiği gibi başladı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Muğlaspor, maça baskılı bir oyunla başladı. Rakibi bu baskı karşısında etkisiz göründü.
   

  Maçın ilk kısımlarında gelen baskısıyla, temsilcimiz Muğlaspor birçok pozisyon yakaladı. Bunlardan en neti Ebubekir’in değerlendiremediği pozisyondu.
   

  İlk yarının ortalarına doğru oyun biraz dengelenir gibi oldu. Karşılıklı top kayıplarıyla, orta sahalar kolay geçilmeye başlandı. Bu anlarda iki takımda çok net olmayan fırsatlarla gol aradılar.
   

  Ama ilk yarının sonlarına doğru Muğlaspor tekrar ibreyi kendisine çevirmesini bildi. Bu kısımda Muğlaspor’un ağlarla buluşturduğu bir top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Sonrasında da Muğlaspor’un atağında verilmeyen, tartışmalı bir penaltı kararı yaşandı. Sani’nin içinde bulunduğu pozisyona hakem ‘’devam’’ dedi.
   

  İlk yarıda üstün taraf skor olarak olmasa bile, oyun olarak Muğlaspor’du. İlk yarı sergilenen bu oyun ışığında, Muğla’nın ikinci yarıda aradığı skoru bulması beklenirdi. Ama futbol farklı bir oyun… Beklenen gerçekleşmedi.
 

Soğuk Duş
    Muğlaspor, İkinci yarıya da etkili başladı. Gol arayan taraf görüntüsü veriyordu. Bu bölümde Sani, çok net bir fırsatı harcadı.
   

  Sonrasında da beklenmedik bir şey gerçekleşti. Utaş Uşakspor hızlı bir atakla 53. Dakikada, Oğuzhan’la golü buldu. Golde Muğlaspor savunması ve kalecisinin hataları vardı.
   

  Muğlaspor daha üstünden yediği golün şokunu atamadan Utaş Uşakspor’un, dakika 57’de ikinci golü geldi. İlk golden sonra ataklarını sıklaştırmaya çalışan Muğla, kontra ataktan gelen beklenmedik golle 2-0 geriye düşmüş oldu.
   

  Bundan sonrası Muğlaspor için çok zor gözüküyordu. Şampiyonluk yolundaki rakip Sökespor, Kale Belediyespor karşısında farklı şekilde öndeydi. Yani Muğlaspor bu sonuçla liderliği Söke’ye devredecekti. Şampiyonluk şansı çok azalacak, umutları Sökespor’un son maçında Ortaca Belediyespor’a karşı puan kaybetmesine kalacaktı. 
   

  Ama başka bir şey daha yapılabilirdi. Bu maçı çevirmek…
   

  Zordu. Ama Muğlaspor ve taraftarlar buna inanmıştı. 2-0 gerideyken bile taraftarlar bir an olsun susmadı. Takımını desteklemeye devam etti.
 

İnancın Zaferi
   2-0’dan sonra Muğlaspor inancını kaybetmedi. Sahada küsüp, oyunu çirkinleştirmedi. Sadece maçı çevireceklerine inandıklarını; taraftarlarından da aldıkları destekle, bizlere hissettirdiler. 
 

  İkinci golden sonra Muğlaspor çabuk toparlandı. Baskıyı rakip kalede iyice arttırdı. Bu dakikalarda Sani net bir pozisyondan faydalanamadı. Aynı pozisyonun devamında da yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ama oyun devam etti.
   

  Dakikalar ilerledikçe Muğlaspor baskısı da artıyordu. Muğlaspor panik yapmadan, oyunu doldur-boşalta döndürmeden; sakin bir planla oyunu rakip ceza sahasına yığdı.
   

  Bu anlarda kazanılan bir kornerde, Ebubekir harika bir kafa vuruşuyla skoru 2-1’e getiren golü kaydetti. Bu gol geldiğinde dakikalar 76’yı gösteriyordu. Galibiyet için az bir zaman, ama çokça umut vardı.
   

  Golden sonra oyunu daha da coşkulu ve istekli hale gelen bir Muğlaspor takımı sahadaydı. Bu kısımda golü atan Ebubekir, önemli bir fırsattan istifade edemedi.
   

  Fakat Muğla baskısı iyiden iyiye artmıştı. Rakibi U. Uşakspor ise zaman zaman bulduğu, kontra ataklarla gol arıyordu.
   

  Dakikalar 85’i gösterdiğinde, yaşanan bir karambolde; direkten dönen topu tamamlayan Ebubekir ikinci golünü attı ve skoru 2-2’ye getirdi.
   

  Muğlaspor’un galibiyet inancı ve isteği gelen golle iyice yükseldi. U. Uşakspor’un üstüne akın akın gitmeye, golden sonra da devam ettiler. Bu anlarda U. Uşakspor, oyunu soğutmaya çalışıyordu. Oyun sakatlıklarla sıkça kesildi.
   

  Dakika 90 olduğunda, Sani’nin ağlara bıraktığı top ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maçın normal süresi sona ermiş, umutlarda git gide azalmaya başlamıştı. Ama çok sık kesilen oyunun hakkı olan, altı dakikalık bir uzatma süresi maçın sonuna eklendi.
   

  Bu altı dakika boyunca da Muğlaspor galibiyet için yüklendi. Varını yoğunu golü bulmak için sahaya yansıttı. Bu bölümde kornerden gelen topa, Emin’in vurduğu röveşata heyecan yarattı. Muğla’nın gole yakın olduğu bir andı. Bu pozisyon sonrasında da Coşkun çok net bir fırsattan yararlanamadı.
   

  Dakikalar 90+6’ya geldi. Uzatma dakikaları da tükendi. Deyim yerindeyse, artık uzatmanın uzatması oynanıyordu. Umutlar son demlerini yaşıyordu. Ama Muğlaspor tam bu anlarda; güzel bir organizasyonla ceza sahasına ortalanan topa, Coşkun’un yaptığı kafa vuruşuyla beklediği golü buldu.
   

  Gerçek anlamda sahalarda ender görülen bir geri dönüş hikâyesi ve kalplerin dayanamayacağı bir heyecan fırtınası, dün ki maçta fazlasıyla yaşandı.
   

  Bunu bize yaşatan Muğlaspor’umuza kalpten teşekkürler ediyorum.

 

Şampiyonluk Hesapları
   
Bu kritik ve heyecan dolu galibiyet ve daha da fazlasını ifade eden şampiyonluk inancıyla, Muğlaspor şampiyonluğa çok yaklaştı.
   

  Haftaya ligin son karşılaşmaları oynanacak. Muğlaspor, en yakın takipçisi Sökespor’un bir puan önünde lider durumda. Yani önümüzdeki hafta Yeşilköyspor’u yenerse, ligi kesin olarak zirvede tamamlayacak. 
   

  Sökespor’un son hafta karşılaşmasında rakibi, bir diğer Muğla temsilcimiz Ortaca Belediyespor. Ortaca’nın düşme potasında olması ve son haftalarda ki formu Söke adına düşündürücü.
   

  Yani hem matematiksel olarak hem de rakipler değerlendirildiğinde Muğlaspor şanslı gözüken taraf. Muğlaspor’un ve Muğlaspor taraftarlarının şampiyonluğa olan inancı ise buradaki en önemli faktör.
   

  Bu açıdan ben Muğlaspor’u şampiyonluk yolunda çok şanslı görüyorum ve şimdiden Play-Off’larda, Kütahyaspor karşısında temsilcimize başarılar diliyorum. Umarım seneye Muğla’mızı bir üst ligde temsil eder, hak ettikleri yerde olurlar.
 


  

    
   
   

    




Hüseyin Kılavuz Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler