18-04-2016 Hüseyin Kılavuz

Dün Bölgesel Amatör Lig 10. grupta Muğla'nın iki temsilcisi Muğlaspor ve Ortaca Belediyespor'un maçları oynandı.
 

 Bu iki maçta kulüplerimiz için hayati değer taşıyordu. Muğlaspor şampiyonluk yolunda Yeşilköyspor karşısında; Ortaca Belediyespor ise kümede kalma mücadelesinde Sökespor karşısında sahaya çıktı.

   Bu maçların dramatik bir tarafıda vardı. Muğla, şampiyonluk yolunda Söke'yle çekişiyordu. Bu sebeple Ortaca-Söke karşılaşması Muğlaspor'u ilgirendiren bir karşılaşma haline geldi. Ortaca'da kümede kalmak için ya puan alacak ya da rakiplerin sonuçlarını bekliyecekti.

   Bu öngörüler ışığında maçlar oynanacaktı. Ama Muğlaspor kendi göbeğini kendisi kesti. Yeşilköy karşısında daha ilk dakikalarda golleri buldu. Şampiyonluk bekleyen taraftarlarını rahatlattı.

   Ama Ortaca Belediyespor, Söke karşısında zorlandı. İlk yarıda Söke etkili gözükse de maç ortada geçti. Ortaca'da golle sonuçlanabilecek ataklar buldu ve özellikle duran toplarla gol aradı. Ortada geçen maçın ilk yarısı, oyunun hakkı olan bir skorla; 0-0 bitti.

   Ortaca ikinci yarıya etkili başladı. Daha ilk dakikalarda Ortaca adına önemli bir pozisyon kaçtı.
   Ama Söke'de çabuk karşılık verdi. ve oyunu dengeleyip, atak taraf olmaya başladı. 53 dakikada da golü buldu.
   Ortaca golden sonra da oyundan kopmadı. Ataklar buldu. Goller kaçırdı. Ama Sökespor'da yakaladığı kontra ataklarla tehlikeler yarattı. 68 dakikada da ikinci golü buldu.

   Bu durumda İzmirspor- Didim Belediyespor maçından gelecek sonuç Ortaca Belediyespor'un ligde kalıp kalmayacağını belirleyecekti. İzmirspor'un yenilmesi halinde Ortaca ligde kalacaktı ve Ortaca'daki maç 2-0'a geldiğinde, İzmirspor da 2-0 gerideydi. Bu skorlar Ortaca'yı ligde tutmaya yetecekti.

   Ama ligde kalma şansının yüksel olmasına rağmen Ortaca Belediyespor, taraftarlarınında desteğiyle maçı bırakmadı. İki farklı geriye düştükten sonra ataklarını yoğunlaştırdı.

   Dakikalar 85'e geldiğinde, Söke ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda; hakem penaltı kararı verdi. Pozisyonda Sökespor'lu oyuncuya kırmızı kart da çıkınca, Söke mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.
 

 Hicabi Demir, 86. dakikada penaltıyı gole çevirdi ve farkı bire indirdi. Bu golle oyun kızıştı. Ortaca golle beraber, 10 kişi kalan rakibi karşısında baskı kurdu.

   Ortaca  Belediyespor beraberlik için yüklendi ve maçın son dakikaları oldukça heyecanlı hale geldi. Dakika 88'de çok tartışmalı bir penaltı pozisyonunda, hakem devam kararı verdi.

   Dört dakikalık uzatmada da Ortaca oldukça atak görüntü verdi. Oldukça net pozisyonları değerlendiremeyen Ortaca, 2-1 yenilmeye mahkum oldu.

   Ama son dakikalarda taraftarlarına gerçekten heyecan fırtınası yaşattı.

   B.A.L. 10. grupta bu hafta Muğla'nın haftası oldu. Gerek Muğlaspor'un şampiyonluğu, gerek Ortaca'nın ligde kalmasıyla Muğla kulüpleri istediğini aldı.

   Ortaca Belediyespor kötü geçen ilk yarıdan sonra, yeni hocasıyla beraber çıkış yakaladı. Gelecek sene için taraftarlarına umut verdi. Hedefini yakaladı. Ligde kalmayı başardı.

   Muğlaspor güzel futboluyla ligi zirvede tamamladı. Üst lig için play-off vizesi aldı. Muğla'mızı üst ligde temsil etmeye son bir adımı kaldı.

   İki temsilcimize de bu güzel hafta için teşşekür ederim.
   Muğlaspor'a 24 Nisan'da Isparta'da oynanacak Kütahyaspor maçında, şimdiden başarılar dilerim. Umarım Muğla'mızı hak ettiği yerlere getirirler.

 

 HÜSEYİN KILAVUZ
   
   




Hüseyin Kılavuz Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler