10-05-2016 Hüseyin Kılavuz

Beşiktaş son hafta deplasmanda aldığı derbi galibiyeti sonrası, rakibi Fenerbahçe’nin de yenilmesiyle; matematiksel olarak olmasa bile şampiyonluğunu ilan etti diyebiliriz.

 

   Bu imkânlar ve olanaklar içinde destansı denilebilecek bir şampiyonluk kazanan kartal, bunu sonuna kadar hak etti. Geçtiğimiz yıllarda da oynadığı futbolla şampiyonluğa hep laik görülen Beşiktaş, bunu bir türlü gerçekleştirememişti. Ama bu sene güzel oyunu, şampiyonlukla da süslemesini bildi.
 

 

 Peki, bu imkân ve olanaklar dediğimiz mesele nedir?

   Bunu ele almak gerekirse, önce stadyum durumundan başlamak gerekir. Beşiktaş şu ana kadar sadece 2 maçını kendi sahasında oynadı. Kalan maçlarından da birini içerde oynayacak. Yani sezon boyunca sadece 3 maçını kendi evinde oynamış olacak. Kısacası Beşiktaş stadyumu yokken, şampiyon oldu.

 

   İkinci bir durum da maddi imkânsızlıklar. Beşiktaş, feda sezonunu yaşadı. Oyuncu satmadan, transfer yapması yasaktı. Bu maddi durumlardan dolayı sezon başında Demba Ba, Atınç gibi oyuncularını kaybetti. Devre arasında da Ersan’ı gönderdi. Bu maddi tabloya rağmen, Beşiktaş şampiyon oldu.

 

   Ersan gitti demişken, Rhodolfo gibi savunmanın lideri bir oyuncunun sakatlığını da hatırlatmakta fayda var.
   Bunlar olumsuzluklar. Beşiktaş yönetimi bu durumları yönetmesini bildi. Peki, neyi iyi yaptı ki; bu durumlara rağmen şampiyonluk geldi?

 

   Takım planlaması… Beşiktaş’ın kadrosu bu konuda en iyilerden. Genç ve maliyeti düşük, uzun süredir bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir takım. Bir de bu takıma yapılan akıllıca takviyelerle kadro uyumu hat safhada.

 

   Yönetimin ikinci bir başarısı ve belki de şampiyonluğu getiren en önemli durum hoca tercihi. Şenol Hoca gibi yetiştirici, tecrübeli ve hedefleri olan bir hoca; bu kadro kimyasına en uygun isimdi. Yönetim Şenol Hoca’yı getirdi ve ona rahat bir çalışma ortamı sağladı. Başarının en büyük payı da bence Şenol Hoca’nın.

 

   Beşiktaş’ta genel durum bu. Kartal bu imkânlar ve bu doğrularla şampiyon oldu. Zaten oyun olarak ligde çıtayı en yükseğe koyan takımdı. Yani şampiyonluk kartalın hakkıydı.

 

   Bu sene şampiyonluk oyun olarak hak edene gitti. Hak eden hakkını aldı.

 

 




Hüseyin Kılavuz Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler