11-05-2016 Hüseyin Kılavuz

  Fenerbahçe, Başakşehir maçını kaybederek, şampiyonluk yarışına ligin bitimine 2 hafta kala veda etti. Her ne kadar matematiksel olarak şansı devam ediyor olsa bile, gerçekler doğrultusunda hiç şansı kalmadı.

 

   Tabii ki, bu durumu Başakşehir yenilgisiyle açıklamak yetersiz kalır. Hatta bu sezonla açıklamak bile eksik kalabilir. Çünkü Fenerbahçe’de ki durum genel bir sorun halinde.

 

   Bu sorunları kişilerle açıklamak, genelden özele indirgemek tarzım değildir. Ama bazı değerlendirmeleri size sunup, yorumu size bırakacağım.
   Sayın Aziz Yıldırım, 18 yıldır Fenerbahçe başkanı. Bu 18 yılda, Fenerbahçe 6 kez şampiyon oldu. Yani 3 yılda 1 şampiyonluk.

 

   Bu 18 yıl içinde Fenerbahçe, hep şampiyonluk yarışının içerisinde yer aldı. Sadece bir-iki yıl havlu attı, yarışta yer almadı. Ama genel tabloda hep yarışmacı oldu. Şampiyonluğu son haftalara kadar hep kovaladı.

 

   18 yıl boyunca Aziz Bey birçok teknik patronla çalıştı. Yaklaşık 14 hoca Fenerbahçe’ye geldi ve geçti. Futbolcuların belki yüzlercesi Fenerbahçe formasını terletti ve yerini yenilerine bıraktı.
 

 Yani bu 18 senede, başarısızlık varsa ve hocalardan kaynaklanıyorsa; hepsi gitti yenileri geldi.
    Oyuncu grupları sorunluysa ve başarısızlık bu yüzdense, futbolcuların da yüzlercesi gitti ve yenileri geldi.
    Bu 18 yılda Fenerbahçe’de değişmeyen tek şey ‘’Aziz Başkan’’…

 

    Yani başarı da, başarısızlık da hepsi ona aittir. ‘’Bu takımı hocalar şampiyon yapmadı.’’, diyen bir başkan başarıyı nasıl üstlendiyse; başarısızlığı da göğüslemesini bilmeli.

 

    Yorum sizlerindir… 

 




Hüseyin Kılavuz Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler