27-09-2017

TÜRK FUTBOLUNDA ÖNCELİKLİ SORUN YABANCI SORUNU MU?

Milli takımda yaşanan hoca değişikliği ve Lucescu’nun gelir gelmez yaptığı bazı açıklamalar ülke futbolu gündeminde tartışmalara neden oldu ve halen de etkisini sürdürmeye devam ediyor.  En çok konuşulan kısım ise yabancı oyuncu sınırlaması konusuydu. Bununla ilgili uzun uzadıya yazmak yerine tez-antitez kapsamında sorular ile değerlendirelim;
 
  1. Milli takımın ROMANYALI teknik direktörü yabancı oyuncu sayısının fazlalığından yakınıyor. Ama kendisi yabancı. O zaman onun da olmaması gerekmez mi? Yıllardır yabancı hocalar ile yerli hocaların aynı imtiyazlar ve çalışma ücretlerinden dem vurulmuyor mu? Madem milli takımı yerli oyuncular oluşturuyor, hocası da ülkede yaşayan, ülke futbolunu ve futbolcusunu bilen bir hoca gerekmez mi?
  2. Milli takımı oluşturan oyunculardan kaç tanesi yurt dışında oynuyor? Oynayanların takımlarında kaç tane Türk oyuncu var? Onların arasında forma şansı bulanlar nasıl buluyor da Türkiye’dekiler bulamıyor?
  3. Burak Yılmaz, yabancı sayısı kısıtlaması nedeniyle yerli oyuncuların kariyerlerinin erken bittiğini belirtti? Geçen sezon tabiri caizse yerin dibine sokulan Tolga Ciğerci bu sene nasıl oldu da bu performansı gösterdi? Bir oyuncunun kendini geliştirmesi biraz da kendi elinde değil mi?
  4. Milli formamızı giyen Aurelio hangi ülke vatandaşı?  Milyonlarca nüfusa sahip ülkemizde onun mevkiisinde oynayacak 1 tane bile oyuncu yok muydu?
  5. Yabancı sayısı fazlalığından şikayet eden takımlar, 28 kişilik oyuncu listesini Yerli oyunculardan oluştursa buna engel bir madde var mı?
  6. Altınordu’nun son dönemde gündeme gelen ama uzunca bir süredir oluşturduğu alt yapı sisteminin rol model olarak TFF tarafından alınmaması ya da daha geniş kitlelere uygulanması hususunda ön ayak olmamasının sebebi var mı?
  7. Ligde şu anda izlenebilirlik açısından yerli oyuncuların katkısı nedir yabancı oyuncuların katkısı nedir?
  8. Hakem hatalarının ayyuka çıktığı bir ortamda, tribünlerin halen boş kaldığı bir ortamda tek sorun yabancı sayısı mı?
 
Sorular daha da arttırılabilir. Fakat öncelikli olarak herkes bu soruları kendisine sorsun, cevabını versin sonra da ortaya çıkan sonuca istinaden gerçekten en büyük sorunun yabancı oyuncu sayısı olup olmadığını zaten göreceksiniz.



Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler