23-03-2017 SU SPORLARI

Akyaka'da Sporun Keyfini Çıkarın!

Akyaka coğrafi konumu ve konumun kendisine kazandırdığı avantajlarla meraklılarına bir çok doğa sporunu sunmaktadır. Akyaka’da mevsime göre bu aktiviteler içinde yer almak mümkün.

Akyaka'da Sporun Keyfini Çıkarın!

Kitesurf – Uçurtma sörfü

 

Akyaka, uçurtma sörfü meraklılarının vazgeçilmezlerinden. Yaz boyunca sürekli esen termal rüzgarlar sayesinde Türkiye’nin en iyi kitesurf alanlarından birisi.  Kitesurf alanının sığ bir suyu var, dibi kumluk ve dalgasız. Koya boşalan pek çok ırmak sayesinde çok tuzlu değil. Gökova kitesurf kumsalı Akyaka’dan 10 dakikalık mesafede. Gökova’daki koşullar her seviyeden binicinin kiteboard becerilerini hızla ve güvenle geliştirmesine uygun. Kitesurf kursları ya da kendini geliştirmek için sürekli rüzgarlar arayan bağımsız kiteboard’cular için mükemmel bir yer.

 

Akyaka’da bulunan kitesurf okulu bu sporu öğrenmek ya da böylesine uygun koşulların keyfine varmak isteyenler için tüm imkanlarıyla hizmet veriyor. Kitesurf dersleri resmi Uluslararası Kiteboarding Organizasyonu (International Kiteboarding Organization – IKO) eğitim programına dayalı. Deneyimli eğitimciler IKO onaylı ve mevcut biniş seviyenize bakılmaksızın hızla ve güvenle kendinize geliştirmenize yardım etmeye hazır durumdalar.  Kitesurf kursları İngilizce, Almanca ve Türkçe dillerinde verililiyor.  Grup kursları ve özel dersler de verilmekte.

 


Windsurf – Rüzgar sörfü

 

Koyun tüm motorlu su sporlarına kapalı olması sörfçüler için güvenli bir ortam yaratıyor. Hava durumu, Nisan-Mayıs aylarından Kasım ayı dahil olmak üzere her seviyedeki sörfçünün keyif alacağı koşullar sunuyor. Beldede hizmet veren sörf okulunun uzmanlık alanı ise küçüklere eğitim. Çocuklarınız altı yaşından itibaren rüzgar sörfüne başlayabilir.

 

Seakayak – Deniz kanosu

 

Akyaka’nın azmaklarında ve tarihle kucaklaşan türkuaz kıyılarında sakin bir bir gezinti, beldeye gelen her turistin tercihi. Pırıl pırıl tertemiz suyun hemen üstünde deniz kanoları ile yapılan geziler Akyaka’ya gelen her ziyaretçinin muhakkak katıldığı aktivitelerden biri. Günübirlik gezilerin dışında Bodrum-Datça-Akyaka üçgeninde farklı rotalarda 3-5-7 günlük turlar düzenlenmekte. Kışın bile Ege güneşinin sıcacık parlaklığında günübirlik geziler yapılıyor.

 

Bisiklet

 

Gökova’nın köylerinde yokuşu olmayan rahat bir rota, Sakar’ın zirvesinden, Gökova’nın turkuaz sularına muhteşem manzara eşliğinde sportif bir iniş. Akyaka’da kalacağınız bir hafta boyunca, her gün farklı bir rotaya pedal basabilirsiniz. Ayrıca Bodrum-Datça-Akyaka üçgeninde haftalık turlar da düzenleniyor.

 

Kaya tırmanışı

 

Özellikle Çınar Plajı’nın hemen üst tarafında yer alan kayalıklarda güzel manzaraya karşı açılmış farklı derecelerdeki 7 rota bulunuyor. Bu rotaların koşulları hem eğitime yeni başlayanlar hem de kendini geliştirmek isteyenler için çok uygun. Tüm malzemeler beldedeki profesyonel kuruluşlardan temin edilebiliyor. Akyaka’da yılın 12 ayı kaya tırmanışları için uygun ortamı bulmak mümkün.

 

Rafting – Nehir kanosu

 

Akyaka’ya 45 km mesafedeki Dalaman Çayı’nın heyecan dolu rafting parkurunda günü birlik bir tura katılmamanız için hiçbir neden yok. Bunun için sabah saat dokuzda hareket eden servisi yakalamanız yeterli. Özellikle yaz günlerinin bunaltıcı sıcağında kendinizi yemyeşil doğa harikası bir kanyonun ortasında çılgınca akan serin suların heyecanına bırakıp adrenalin dolu bir gün yaşayabilirsiniz. Akşam Akyaka’ya döndüğünüzde o gün yaşadıklarınıza kendiniz bile inanamayacaksınız. Mayıs-Kasım arası her gün Dalaman Çayı’na rafting turları yapılıyor.

 

Yamaç paraşütü

 

Sakar geçidinin sağında 950 metre yükseklikteki zirvede bir gözetleme kulesi yer alıyor. Bu kulenin yanında bulunan pist, yamaç paraşütü meraklıları tarafından havalanmak için kullanılıyor. Ekim, Kasım, Nisan ve Mayıs ayları, rüzgarın en az olduğu ve termallerin keyif verdiği aylar. Akyaka’da henüz profesyonel olarak bu sporu yaptıran bir kuruluş yok. Avusturyalı ve Fransız yamaç paraşütçüleri her yıl belli sürelerde Akyaka’da kalıp Gökova’nın keyfini çıkarıyor.

 

Yelken

 

Mayıs ve Kasım ayları arasında sabit ve güçlü bir şekilde esen rüzgarlar yelken meraklıları için en uygun koşulları sunuyor. Bu kesilmeyen rüzgarların serinlettiği Akyaka’da yelken yapmak ayrıcalıklı bir keyif. Beldede bulunan su sporlarıyla ilgili aktiviteler düzenleyen profesyonel kuruluşun çeşitli boylardaki yelkenliler ile hem eğitim almak hem de günü birlik Gökova turlarına katılmak mümkün. Rüzgarın ılık kollarında, maviliklerin üzerinde süzülürken 3000 yıl önce yine bu sularda yelkenlilerle İdyma’dan (Akyaka) meşhur Kleopatra Plajı’na (Sedir Adası) gidildiğini düşünüp farklı bir büyüye kapılacaksınız.

 

Yürüyüş

 

Gökova’nın verimli, yemyeşil düzlüğünden başlayarak sırtını Sakar’ın dik yamaçlarına dayayan Akyaka, yürüyüş meraklıları için biçilmez kaftan. Bölgenin doğal güzellikleri arasına serpiştirilmiş tarihi dokusu içinde birbirinden ilginç yürüyüş rotaları mevcut. Yürüyüş sevenlerin her gün farklı farklı rotalarda değişik güzelliklere tanık olmaları mümkün. Yürüyüş sevenler için Akyaka’da en güzel mevsim Nisan ve Mayıs ayları.

 

Kanyon geçişi

Kanyon geçişi, kumsal ve deniz keyfine ara verenler için ilginç ve eğlenceli bir aktivite. Akyaka’ya 30 km mesafedeki günnük ağaçları ile dolu Toparlar Kanyonu’nun 6 kilometrelik parkurunu geçmek için eğlence ve heyecanı bir arada yaşamanız mümkün. Bu 6 kilometrelik parkur boyunca yürümek, yüzmek, şelalelerden atlamak ve iple iniş yapmak gerekiyor. Kanyon turlarına katılabilmek için yüzme bilmek ve eğlenceli bir heyecan yaşamayı istemek yeterli.

 

Binicilik

Akyaka yakınında yer alan at çiftlikleri atları ve biniciliği sevenleri sunduğu imkanlarla meraklıları cezbediyor. Geniş maneji ve orman içi parkurları bu sporu sevenlerin tüm isteklerine cevap verebiliyor.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SU SPORLARI HABERLERİ
Çok Okunan Haberler