03-03-2016 FUTBOL

BAŞARI!

Galatasaray’ın Uefa’dan beklediği karar sonunda açıklandı. Uefa’nın talep ettiği 1+1 yıllık cezada bir indirim göze çarpıyor. Ceza bir yıl olarak geldi.

BAŞARI!

Galatasaray’ın Uefa’dan beklediği karar sonunda açıklandı. Uefa’nın talep ettiği 1+1 yıllık cezada bir indirim göze çarpıyor. Ceza bir yıl olarak geldi.
   Bunun yanında Galatasaray, Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanamasa bile ceza iki yıl olacak. Bu durum da beklenenden iyi bir sonuç olarak değerlendirilebilir.
   Fakat medya ve Galatasaraylı yöneticiler öyle bir algı yarattılar ki, sanki Galatasaray çok büyük bir başarı elde etti. Böylesine büyük bir camianın bu halde olması bile içler acısı. Durum böyleyken gelen cezaya neredeyse sevinenler var.
   Sonuç olarak bu karar alındı ve ceza geldi. Cas süreci gündemde. Ama unutulmamalıdır ki, Galatasaray burada suçlu olan taraf. Mali tablo ortada. Bu açıdan cezayı Cas’a taşımak dezavantaj getirebilir.
   Bunun daha önce örnekleri de yaşandı. Cas’tan olumlu sonuç alan pek yok. Misal Fenerbahçe 3 Temmuz sürecinde Cas’a başvurmuştu. O sene Avrupa kupalarına katılmasına rağmen, Cas’tan davasını çekmek zorunda kalmıştı. Sonrasında da iki yıl gibi beklenmedik bir ceza ile karşılaşmıştı.
   Sonuç olarak, ceza bir başarı değildir. Olamaz da. Sadece üzücü bir durum olabilir. Ama mali durum ortadayken, Cas’a gitmekte risklidir. Bu açıdan Galatasaray geleceğini garanti altına alacak hamlelerde bulunmalıdır.
   Belki de bu durum Galatasaray’ın geleceğini kurtarır. Kim Bilir?
   Burada ülke olarak çıkarmamız gereken dersler de var. Bütün takımlarımızın durumu bu anlamda kritik noktalarda. Galatasaray bu açıdan kulüplerimize örnek olmalıdır.
   Bütün kulüpler mali kriterleri göz önüne alarak, geleceğe bakmalıdır.
Kupada Devam
   Bu yoğun gündemi içinde Galatasaray dün akşam Ziraat Türkiye Kupası’nda bir maça çıktı. Zaten kendi sahasında ve avantajlı bir skorla maç öncesi turun favorisiydi.
   Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray güzel bir oyun oynadı. Gerçekten özlenen futbolunu izleyicilere anımsattı.
   Ama ikinci yarıda bambaşka bir oyun vardı. Tamamen Akhisar’ın kontrolünde bir devre oynandı. Akhisar maçı uzatmaya götürebilecek fırsatları da buldu. Fakat değerlendiremedi.
   Sonuçta Galatasaray 1-1’lik skorla turu geçen taraf oldu ve adını yarı finale yazdırdı. Umut verdi. Ama bunu galibiyet ile taçlandıramadı. Güzel başladığı maçı, güzel sonuçlandıramadı.
   Galatasaray adına sevindirici taraf kupada devam ediyor olması. Cezasını bu sene çekebilmesi için, Avrupa yolunda Ziraat Türkiye Kupası önemli bir hedef.
    Wesley Sneijder’in performansı dün akşamın dikkat çeken olaylarındandı. Oyuncu geçtiğimiz maçlara nazaran çok istekli gözüktü. Bu durum akıllarda soru işareti yarattı. Sneijder, Mustafa Denizli ile anlaşamadıkları yönündeki haberleri akşamki oyunuyla teyit eder gibiydi.
Manipülasyon
   Beşiktaş Başkanı, Fikret Orman bazı açıklamalarda bulundu. Derbi maçı hakemi Cüneyt Çakır’ı ağır şekilde eleştirdi. Konyaspor maçına atanan Yaşar Kemal Uğurlu’nun Konya kütüğüne kayıtlı olduğunu belirterek, maçın hakeminin değiştirilmesini istedi.
    Derbi hakemi ile ilgili yorumlarımı geçtiğimiz günlerde yazmıştım. Elbette hatalar oldu ve olacak. Ama bu Beşiktaş’ın bahanesi olamaz.
   Beşiktaş kupada Konyaspor’a yenilmişti. Şimdi de deplasmanda o maçın rövanşına çıkacak. Yani dezavantajlı olduğu bir maç. Sanki elenme riskine karşılık, hakemi bahane etmeye şimdiden hazır gibiler.
    Yani diyeceğim şudur ki, Beşiktaş çok güçlü bir takım ve çok iyi bir oyun sergiliyor. Ligde avantajlı olan taraf. Oyuncuları gayet formda gözüküyor. Herkesi, her yerde yenebilecek ve şampiyon olabilecek güçte ve potansiyelde.
   Hal böyleyken bu değerlendirmelere girmeye gerek var mıydı?
   Ben sayın başkanın bu açıklamalarla gündemi değiştirerek, baskı altındaki takımını rahatlatmaya çalıştığını düşünüyorum. Ama Beşiktaş hale avantajlı durumda. Son derece güzel futbol sergiliyor ve bütün kamuoyunun takdirini topluyor. Bu durumda bu türden işlere girmeye hiç gerek yok.
   Unutulmasın ipler hala Beşiktaş’ın elinde bulunuyor. Kara kartal bütün maçlarını kazanması halinde, şampiyon olacak.
   Bence saha içi meselelere odaklanılarak, bu yolda daha emin adımlarla yürünebilir.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler