Bodrum'da Yoga ve Pilates Kursları İlgi Görüyor

Bodrum Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen yoga ve pilates derslerine katılım gün geçtikçe artıyor.

Bodrum'da Yoga ve Pilates Kursları İlgi Görüyor

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen yoga ve pilates dersleri hafta içi Bodrum merkez,  Ortakent Yahşi Mahallesi ve Gümüşlük Mahallesi olmak üzere üç lokasyonda gerçekleşiyor.

Ortakent’te 130, Bodrum’da 33 ve Gümüşlük’te 46 vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen kurslara ayrıca 17 engelli vatandaş da katılıyor.

Haftanın farklı günlerinde farklı mahallelerde gerçekleştirilen etkinliklerin bu yıl 3.’sü gerçekleştirildi. Mayıs ayında son bulacak olan dersler, yaz sonunda tekrar açılacak. Yaz sezonu boyunca kayıtların devam edeceği derslerde katılımcıların hem bedensel hem de zihinsel ve ruhsal bütünlüklerinin sağlamasında katkıyı artırmak hedefleniyor. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından planlaması yapılan derslerde stres seviyesini azaltma, konsantrasyon gücünü artırma, vücutta esneklik gibi faydaların ön plana çıkarılması için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Engelli bireylere özel olarak hazırlanan derslerde özellikle dikkat ve odaklanma üzerinde durduklarını ifade eden pilates eğitmeni Emrah Özkan, ayrıca fiziksel duruş bozukluklarını azaltma, sosyalleşme gibi kazanımların oluşturulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen derslere katılmak isteyenler, Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak kaydını yaptırabilir. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER AEROBİK - EGZERSİZ - YOGA HABERLERİ
Çok Okunan Haberler