24-09-2016 BASKETBOL

''Bu Sene İddialıyız''

Fethiye Basketbol Takımı Başantrenörü Alkım Ay, yeni sezon öncesi 48spor.com’un sorularını yanıtladı.

''Bu Sene İddialıyız''
Yeni sezon öncesi 48spor.com’un sorularını yanıtlayan Fethiye Basketbol Takımı Başantrenörü Alkım Ay, sezon öncesi takımın son durumu ve sezon hedefleri hakkında bilgiler verdi.

 

Yeni sezon öncesinde takımı değerlendiren Başantrenör Alkım Ay; ‘’Geçen sezon Basketbol Bölgesel Ligi’nde ilk yılımızdı, bu sezon biraz daha iddialı olmak istedik ve buna göre bir takım kurduk. Yeni sezonumuz 30 Ekim’de başlayacak. Bu sene iddialıyız, ligde favori konumundayız. 2. Lig’den 7 oyuncuyu kadromuza kattık. Gerçekten iyi oyuncular, ben iyi mücadele eden, savaşan bir takım yaratacağımıza inanıyorum. Antrenmanlarımıza başlayalı iki hafta oldu, çok iyi ve sert geçiyor. Çocuklar çok istekli, sonuçta 2. Lig’den bir alt lige gelmek oyuncular içinde çok büyük bir risk. Onlar da bu riskin farkında, buna göre de o sorumluluğu alacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki hafta  Aydın’da, 2. Lig takımı Büyükşehir Belediyesi Aydın Efespor’un düzenlediği dörtlü turnuvaya katılacağız. Orada kendimizi göreceğiz. Ondan önce Kepez Belediyespor ile bir hazırlık maçı oynayacağız, eksiklerimizi görüp önümüzdeki hafta turnuvaya biraz daha hedefli gidebileceğiz. 30 Ekim’de Denizli Yükseçıta ile içeride başlayacağımız maça kadar hazır olmak istiyoruz. Şuan %40-50 kapasitelere gelmek üzereyiz. İnşallah, 3 - 3,5 haftaya kadar da %100 kapasiteye ulaşacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

Yapılan transferler hakkında da bilgi veren Başantrenör Alkım Ay; ‘’5 Fethiyeli oyuncumuz var, üzerine 7 transferimiz oldu. Yaklaşık 12-13 kişilik bir ekibimiz var. Sezon içerisinde eksik durumlarımıza göre bir ya da iki takviye yapmayı düşünüyoruz. Oyuncuların performansı hangi kararı vereceğimizi etkileyecek. Hiçbir transferde yapmayabiliriz, ama eksik bir pozisyon  ya da performans düşüklüğü görürsek, sonuçta profesyonel spor, bir ya da iki takviye düşünüyoruz’’ dedi.

 

Bölgede çok sayıda basketbol kulübü ile temsil edilmeye başladığımızın sorulması üzerine Başantrenör Alkım Ay ‘’Kadınlarda Bodrum Basket’in şampiyonluğu bizi çok mutlu etti, çok gururlandırdı. Bir basketbol adamı olarak ne kadar çok basketbol takımı olursa, ben o kadar çok mutlu oluyorum. Sadece basketbol değil, bireysel sporlar, takım sporları olsun ne kadar çok takım olursa, ne kadar çok sporcu yetişirse geleceğimize çok daha aydınlık bakmamızı sağlayacak. O yüzden sadece basketbol olarak değil, genel olarak konuşalım, biz bir kişiyi daha fazla spora yönlendirebilirsek bu organizasyonlar ve maçlar ya da bu takımlar sayesinde, biz en büyük hedefimize ulaşmış oluruz. Şampiyonluk, başarı ya da maç kazanmak ondan sonra geliyor’’ açıklamalarında bulundu.

 

Taraftarların maçlara olan ilgisinin artacağına inandıklarını belirten Başantrenör Ay ‘’Geçen sene yaklaşık bin kişiye oynadık. İyi bir reklam yaptık, bu sene biraz daha fazla bekliyoruz. Salonun lokasyonu çok önemli, bizim salonumuz Fethiyelilerin tam alışmadığı bir yerde, Üzümlü yolu üzerinde, yeni gelişmekte olan bir bölgede. Biz ne kadar kişiye buradan ulaşabilirsek, gelen bir hafta sonra bir kişiyi daha getiriyor. Tabi bu bizim yaptığımız reklamın dışında en büyük reklamı sporcular yapacak. Biz ne kadar iyi mücadele edersek, saha içinde organizasyon anlamında, basketbol anlamında keyif verebilirsek, her hafta seyircide artacaktır. Ben inanıyorum, geçen sene yaptığım röportajlarda da hep söyledim, sadece Fethiye’nin değil tüm bölge halkının bu maçlara katılımı bizim için çok önemli, buna karşı çok duyarlıyız.Tüm bölge halkımızı da maçlarımıza bekliyoruz. Umarım Fethiye için, Muğla için iyi bir sezon olur. Tüm branşlar da sadece basketbol da ya da bizde değil tüm branşlarda başarılı bir sezon olur. Herkese tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler