15-03-2016 BASKETBOL

Datça Belediyespor'dan çifte şampiyonluk

Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde yapılan Muğla Basketbol Küçük Kızlar ve Erkekler Şampiyonası’nda Datça Belediyespor Kulübü hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyonluğa ulaştı.

Datça Belediyespor'dan çifte şampiyonluk

  Erkekler, iki grupta tek devreli lig usulü yapılan ligde Datça Belediyespor, grubunda Ortaca Belediye, Muğlaspor, Marmaris Gençlik Belediyespor ve Ormanspor ile mücadele etti. Grubunda ilk iki sırayı Marmaris Belediyespor ile paylaşan Datça Belediyespor diğer grubta ilk ikiye giren Bodrum Fener Ege ve Milas Belediyespor ile çapraz maçlarına kaldı.
    

  05 Mart 2016 tarihinde oynanan ilk maçta Datça Belediyespor, Bodrum Fener Ege’yi 71-61 yendi. Böylelikle 06 Mart 2016 tarihinde Marmaris’te final oynamaya hak kazandı. Kendi grubunda yenildiği Marmaris Belediyespor’u finalde 46-42 yenen Datça Belediyespor Muğla Küçük Erkekler Şampiyonu oldu. Böylelikle 22-26  Mart 2016 tarihlerinde Aydın’da yapılacak Bölge Şampiyonası’nda Muğla’yı temsil etme hakkı kazandı. Datça Belediyespor sporcuları Tolga Aytuğ Avcı, Kaan Can Direk, Hasan Yalım, Enes Karababa, Yusuf Eren Tüm, Burkay Duştu, Muhammet Barış Celep, Tuna Aydeniz, Berkant Cırıt, Asilkan Kapçı, Talha İlhan ve Ersin Odabaşı’dır. Antrenörler Murat Karslı ve Tolga Kılınçoğlu’dur.
    

  Küçük Kızlar Kategorisi’nde ise Datça Belediyespor, Bodrum takımları ile tek devreli lig usulü maçlarını oynadı. Tüm maçları kazanan Datça Belediyespor, Bodrum İhtisan takımı ile 06 Mart 2016 günü oynadığı son maçında 56-24 kazanarak Muğla şampiyonu oldu. Kızlarımız Muğla İli’ni 22-26 Mart 2016 tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak olan Bölge Şampiyonası’nda temsil edecek. Şampiyon olan takım oyuncuları Nehir Uysal, Asya Sıla Çavuş, İpek Simay Yazgan, Zelal Keleş, Öykü Naz Altınkaran, Şara Dilektaş, Ceren Candemir, Mina Ambarlı, Kumru Karakulak, Sıla Hürü Demir, Beril Erdem, Seçil Azra Demir, İdil Erden ve antrenörleri Murat Karslı, Tolga Kılınçoğlu’dur.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler