08-04-2016 FUTBOL

Derbide Gülen Taraf Muğlaspor

Dün Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta, Muğla derbisi oynandı.

Derbide Gülen Taraf Muğlaspor

Ev sahibi Ortaca Belediyespor yeni hocası Göksel Özdemir ile güzel bir çıkış yakalamıştı. Küme düşmeme mücadelesinde, son beş hafta da gösterdiği yükselişle dikkat çekti. Ligde kalma yolunda derbiyi evinde kazanmak istiyordu.
   Misafir takım Muğlaspor’daysa şampiyonluk hedefi tek parolaydı. Muğla temsilcisi şampiyon olup, bir üst lige yükselme hedefinde emin adımlarla ilerlemek istiyordu.
   Derbi işte böyle kritik bir mücadeleye de sahne olacaktı. Bir yanda çıkış yakalayan ve küme düşmeme çabasındaki Ortaca Belediyespor; diğer taraftaysa şampiyonluk yolunda ki Muğlaspor.
   Maç böyle önemli olunca, bir de derbi olunca beklenti de yüksekti. Derbide sergilenen oyun da buna yakışır oldu.
   Maç çok hızlı başladı. Henüz ikinci dakikada, serbest vuruştan gelen bir kafa golüyle İdris Yalçın ev sahibi Ortaca’yı öne geçirdi.
   Ama Ortaca attığı golün sefasını çok uzun süremedi. Şoku çabuk atlatan Muğlaspor, 12. Dakikada Selçuk Yıldırım’ın golüyle beraberliği erken buldu.
   Maçın ilk yarısı bu iki golle 1-1 sonuçlandı. Oyunda da skorda olduğu gibi denge vardı.
   Ama şampiyonluk yolunda puan kaybı yaşamak istemeyen Muğlaspor, ikinci yarıya atak başladı. Yaptığı hücumlarla Ortaca Belediyespor’u baskı altına aldı.
   Bu baskının meyvesini ise 66. Dakikada Mustafa Özkaya’nın attığı golle aldı. Skoru 1-2’ye getirerek büyük bir avantaj elde etti.
   Bu avantajı maç sonuna kadar korumasını bilen Muğlaspor, maçı kazanarak şampiyonluk yolunda takılmadan devam etti.
   Ortaca Belediyespor ise aldığı yenilgiyle küme düşme potasına yaklaştı. Ama sergilediği oyun ve gösterdiği formla buradan kurtulacağının sinyallerini verdi.
   Muğla’mızın iki temsilcisine ligdeki hedeflerinde başarılar dilerim.
   Ortaca Belediyespor, bu oyunuyla mutlaka ligde kalmayı başaracaktır.
   Muğlaspor da kalan dört maçta 12 puan alarak, umarım bir üst lige çıkma yolunda büyük bir adım atacaktır.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler