24-06-2016 ÖZEL SPORCULAR

Fethiyespor'dan Anlamlı Proje

Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’nda eğitim alan down sendromlu öğrencilere 2016 yaz sezonu boyunca yüzme antrenörü Şükrü Özdemir tarafından yüzme kursu verilecek.

Fethiyespor'dan Anlamlı Proje

Fethiyespor Kulübü bugün kapılarını Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’na açtı. Geçmiş yıllarda yaptıkları ortaklaşa işlerle büyük başarılar kazanan ve Fethiye halkının takdirini alan Fethiyespor Kulübü bu kez Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’nda eğitim gören down sendromlu çocuklar için kolları sıvadı. 

 

Fethiyespor Kulübü başkanı Arif Okan Uysal bu güzel iş birliği hakkında şunları söyledi: ‘’ Fethiyespor Kulübü yönetim kurulu olarak engelli bireyler için bizler de faydalı bir şeyler yapmak istedik. Daha sonra geçmiş yıllarda da ortak projelere imza attığımız Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’yla irtibata geçtik. Daha sonra yüzme antrenörümüz Şükrü Özdemir’ in de fikrini alarak down sendromlu çocuklar için yüzme kursu açmaya karar verdik. Burada gönüllü olarak eğitim vermeyi kabul eden yüzme antrenörü Şükrü Özdemir e de teşekkür ederim.’’ dedi.

 

 

Yüzme kursunun başlaması ile ilgili Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları kurucusu Salih Dündar şunları söyledi: ‘’ Engelli bireyler için sporun ne kadar önemli olduğu dünyaca bilinen bir gerçektir. Biz bugün burada down sendromlu çocuklarımızı bedensel farkındalık ve özgüven kazanmaları için yüzmeyle buluşturduk. Çünkü down sendromlu çocukların yüzme sayesinde geliştikleri bilinen bir gerçektir. Diğer çocuklara göre daha esnek kaslara sahip olan down sendromlular, yüzme sayesinde kas ve iskelet sistemlerinin gelişimlerini neredeyse normal seviyeye ulaştırırlar. Bu kursa başlattığımız öğrencilerin günlük hayatlarında bu imkanı elde etme şansları olmadığı için bu aktivite onları bir kat daha mutlu etti. Bu sayede toplum içinde down sendromlu çocuklarının, diğer çocuklardan bir farkı olmadığını gören aileler de çok mutlu oldular. Biz Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Fethiyespor Kulübü başkanı Arif Okan Uysal’a, Fethiyespor Kulübü yönetim kuruluna ve yüzme antrenörü Şükrü Özdemir’e öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ederiz.’’ dedi.

 

Fethiyespor Kulübü yüzme antrenörü Şükrü Özdemir ise ‘’Bugün burada down sendromlu çocuklarla eğitim yapmak benim için bir onurdu. Öğrencilerini bu denli düşünen bir kurum olduğu için Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’nı tebrik ediyorum. Çünkü yaptıkları bu tarz aktivitelerle çocukların hayatlarında bir değişim yaratıyorlar. Bugün eğitim verdiğim bu özel çocuklar benim de kendimi özel hissetmemi sağladı. Onlar sayesinde engelliler için herkesin yapabileceği bir şey olduğunu bir kez daha görmüş oldum.’’ dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ÖZEL SPORCULAR HABERLERİ
Çok Okunan Haberler