11-03-2016 FUTBOL

FUTBOL ŞANSI

Futbol şansı terimini, birçok zaman ve durumda futbol karşılaşmaları için kullanıyoruz. Ama net bir örneğini görmek isterseniz, dün gece oynanan Fenerbahçe-Braga maçına bakmanız yeterli.

FUTBOL ŞANSI

Belki sonuç odaklı düşünenlere, bu söz ağır gelebilir. Ama dün akşam oynanan oyun bakımından, Fenerbahçe adına tam da böyle bir geceydi. 
   Daha önce yazdığım yazılarda Fenerbahçe’nin rakibi küçümsemez ve hata yapmazsa, turun kesin favorisi olduğunu söylemiştim. Pereira’nın maç öncesi açıklamalarından sonra, rakibi ne kadar ciddiye aldığını gördüm. Bu durum benim gözümde Fenerbahçe’yi daha da favori hale getirdi. Çünkü hoca rakibi ciddiye almıştı ve bu durumun takıma sirayet etmesini bekliyordum.
   Belki böyle de oldu. Dün baskılı başlamasını beklediğim kanarya, son derece çekingen başladı. Acaba Pereira gerçekten çok mu çekiniyor, yoksa oyun planı mı bu; diye uzun süre düşündüm.
   Ama maçın gidişatı, bunun Pereira’nın bir planı olduğunu gösterdi. Fakat Pereira istediğini skor olarak alsa da, oyun olarak tam anlamıyla alamadı.
   Bu durumun sebebi gayet açık. Oyuncu performansları olarak dün gece, Fenerbahçe ortalamanın çok çok altındaydı. İyi olan isimleri düşünürsek; Mehmet Topal, Volkan Demirel, Simon Kjaer, Bruno Alves ve birazcık Volkan Şen diyebiliriz. Ama öte yandan Şener döküldü. Caner, Alper, Ozan, Van Persie ve Josef vasat veya vasatın daha da altındaydı.
   Oyuncu değişiklikleri ile maça katılan Fernandao ve Nani de bu vasatlar ekibine katıldı. Meireles ise beklediğimin üstündeydi.
   Değişiklikler demişken; dün Pereira’nın hamleleri sahada çok fazla karşılık bulmadı. Önce iyi sayılabilecek Volkan Şen’i, Nani’yle değiştirdi. Nani çok etkisizdi. Sonra Alper’i çıkarıp, Fernandao’yu oyuna alarak risk aldı.  Ama Fernandao oyuna girdikten sonra takım golü bulunca, bu riskin de bir anlamı kalmadı. Sadece Ozan-Meireles değişikliği orta sahayı çok rahatlattı ve yararlı oldu.
   Sonuç olarak Fenerbahçe beklediğimizden çok kötü bir oyun oynadı. Ama tam da beklediğimiz gibi bir sonuç elde etti.
   Buradaki en büyük faktör, futbol şansıydı. Fenerbahçe tur için mutlak favori ve bence kupa içinde iddialı durumda.
   Umarım futbol şansı hep temsilcimizden yana olur ve kupayı İstanbul’a getirme başarısını gösterebilirler.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler