01-03-2016 FUTBOL

KAYBEDEMEZSİNİZ...

Fenerbahçe-Beşiktaş arasındaki maçlar her zaman çok önemli ve çekişmeli maçlardır. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmalarına nazaran gerilimi düşük, futbol kalitesi yüksek maçlar izlemek olasıdır.

KAYBEDEMEZSİNİZ...

HÜSEYİN KILAVUZ

Bu açıdan önemi fazla olan derbi mücadelesi, bu sene şampiyonluk yarışına da yön vermesi sebebiyle önemi kat ve kat arttı. İki takımda çok güçlü durumda. Yıldızları göz dolduruyor. Bir futbol şöleni tadında geçmesini beklediğim bir mücadele.
    Ama tablodaki duruma bakarsak, iki takımda bu maçı kaybetmeyi göze alamaz. Öncelikli planları kaybetmemek olacak. 
    Beşiktaş kaybederse psikolojik üstünlüğü rakibine kaptırır. Puan farkı azalır. Şampiyonluk yolunda finalleri oynama beceriksizliği ile meşhur takım, bu baskı ile hataya çok müsait hale gelir. Şenol Hoca’da bunun farkında.
    Bu açıdan Beşiktaş, puan farkını ve psikolojik üstünlüğünü koruma adına planını kaybetmemek üzerine kurmalı. İlk maçı da kazandıkları için, olası bir ikili averaj durumunda üstünlüğü korurlar.
   Fenerbahçe penceresinden bakarsak da, maçı kaybetmek intihar olur. Puan farkı matematiksel olarak az gözükse bile, şampiyonluk yolundaki rakibine iki derbi maçını da kaybetmiş olmak psikolojisi atlatılamaz. Belki de hedeften uzaklaşan takım, ligde Galatasaray’ın yaşadığına benzer bir çözülme yaşar. 
   Bu durumda Pereira oyunu mutlaka kaybetmemek üzerine kurmalıdır. Kaybedilecek maçın telafisi kendi adına da mümkün olmayabilir.
   Eğer hocalar maçı böyle okurlarsa, beraberlik iki takımında işine gelir. Ama sahadaki oyuncuların her şeyi yapabilme ihtimali olan, yıldız isimler olduğunu da unutmamalı. Maçın kaderi her an, her şekilde değişebilir.
   Bu şekilde kurgulanan oyunda Fenerbahçe şanslı taraf. Çünkü 0-0’ı oynama becerisi Beşiktaş’a oranla çok yüksek. Ayrıca ev sahibi.
   Beşiktaş ise beraberliğe oynamak, savunma yapmak ve skora yatmak kimyasında olmayan bir ekip. Hocasından, oyuncusuna tamamen hücuma dayalı futbolu benimsemiş bir takım.
   Bu açıdan kaybetmemek üzerine kurulmuş oyunda buna alışkın taraf olan Fenerbahçe kazanabilirde. Beşiktaş’ta ise bu kurguya uygun bir takım olmadığından, hataya yatkın bir oyun sergileyebilir.
   Şenol Hoca’nın maça nasıl bir anlayış ile çıkacağı büyük öneme sahip. Pereira’nın ise var olan oyunu sürdürmesi muhtemel ve mantıklı.
   Ligin en iyi savunan takımı ile en iyi hücum eden ekiplerin karşılaşması. İki futbol ekolunun çatışması gibi bile değerlendirilebilir. Oldukça Heyecan verici tınılara sahip bir maç.
   Bu dev mücadelede iki takımımıza da şans dilerim.

 

Sakın Ha!
   En büyük dileğim de bu maçta hakem, yönetim, şiddet, küfür gibi futbol dışı olayların konuşulmaması. Umarım güzel oyun bunların hepsinin önüne geçer.
   Kazanan, kaybeden herkes hak ettiği sonuçları almış olur. Hiçbir şaibe ile adı anılan bir maç olmaz.
   Son Galatasaray-Trabzonspor mücadelesinden sonra buna çok mu çok ihtiyacımız var.

 

Havlu Atmak
   Galatasaray maçını da kısaca anmak gerekir. Galatasaray, Gaziantep deplasmanında 2-0 yenilerek havlu atmalarına bir yenisini daha ekledi. Oyun olarak Antep gibi orta sıralardaki bir takıma, hiçbir bölümde üstünlük kuramadı.
   Futbol olarak Galatasaray adına konuşulacak hiçbir şey yok. Mustafa Hoca’da açıklamasında öyle yaptı zaten.
   Denizli, istifa kararını üstü kapalı açıkladı. Bunun bu sene için bir faydası olmayacağını düşünenlerdenim. Ama olan oldu. Hoca’nın kararına saygı duymak gerekir.
   Mustafa Hoca, yaşadığı acı tecrübeler sonrası teknik direktörlük kariyerine son vermeli. Futbol camiasına başka yerlerde hizmet verme yoluna gitmelidir.
   Galatasaray için bir şeylerin iyi gitmesi bu sene çok zor. Umarım bu sezondan dersler çıkarabilirler.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler