27-09-2016 BASKETBOL

Kırçiçekleri Kupaya Galibiyetle Başladı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası heyecanı Edremit’te başladı. Federasyon Kupası’nın C Grubu’nda Kırçiçeği Bodum Basketbol, rakibini mağlup etti.

Kırçiçekleri Kupaya Galibiyetle Başladı

Kırçiçeği Bodrum Basketbol: 64 - Kastamonu Basketbol: 61
 

C Grubu’nda günün ikinci maçında Kırçiçeği Bodrum Basketbol, özellikle son bölümleri büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Kastamonu Basketbol’u 64-61'lik skorla mağlup etti.

 

 

Oyuna hızlı başlayan ve rakibini de top kayıplarına zorlayan Kırçiçeği Bodrum Basketbol, 7.dakikada Melis Kaya’nın basketiyle skoru 18-6’ya getirdi. İlk periyotu 11 sayı farkla 23-12 önde tamamlayan Bodrum Basketbol, ikinci çeyrekte pota altından bulduğu sayılarla etkili oldu. Ancak Kastamonu Basketbol da Buğçe’nin hücuma katkı vermesiyle skor üretti. Mücadelenin ilk yarısını Kırçiçeği Bodrum Basketbol, 38-28 önde kapattı. Üçüncü periyota iyi bir giriş yapan Kastamonu Basketbol, savunmada rakibini dengesiz atışlara yöneltirken, hücumda da Şeyma ve Aygün’ün sayılarıyla aradaki farkı eritti. Periyotun son bölümünde özellikle Şeyma ile basketler bulan Kastamonu temsilcisi, dördüncü çeyreğe girilirken durumu 51-50 yaptı. Karşılaşmanın final periyotunda iki takımda savunmaları ön plana çıkartırken, 35.dakikada Şeniz Akyüz’ün serbest atışlarıyla Kastamonu Basketbol 60-58’lik üstünlüğü eline aldı. Ancak son bölümde rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyan Kırçiçeği Bodrum Basketbol, zorlu mücadeleden 64-61 galibiyetle ayrıldı.

Mücadelenin detaylı istatistikleri için 
tıklayınız

Karşılaşmanın ardından görüşler şu şekilde:
Ömer Petorak (Kırçeçeği Bodrum Basketbol)
“Turnuvanın ilk gününde zorlanmalar olacaktı. Rakibimizi tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. İki takımda hatalar yaptı. Ancak bunları doğal karşılamak gerekli.”

Şenay Şale (Kırçeçeği Bodrum Basketbol)
“İki takımda çok iyi mücadele etti. Takım olarak iyi mücadele ederek kazanmayı bildik. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Cem Oran (Kastamonu Basketbol)
“Çok güzel bir mücadele oldu. Elimizden geleni yaptık. Bazı istisnalı pozisyonlar olabilir. Ancak bizim ilk resmi mücadelemizdi. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.”

Buğçe Dedeoğlu (Kastamonu Basketbol)
“Rakibimizi tebrik ediyorum. Güzel bir karşılaşma oldu.”

Kırçiçeği Bodrum Basketbol’un, Kastamonu Basketbol’u 64-61’lik skorla mağlup ettiği maçın en değerli oyuncusu Deniz Boz seçildi. Deniz Boz’a ödülünü MHK Üyesi Ali Kemal Çımagil takdim etti.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler