11-03-2016 ATLETİZM

Köylerden Olimpiyatlara

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başlattığı bir çalışma ile köylerde geleceğin Olimpiyat şampiyonlarını belirledi.

Köylerden Olimpiyatlara

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başlattığı bir çalışma ile özellikle yüksek rakımda bulunan Seydikemer İlçesi Seki Mahallesi olmak üzere 32 köyde 45 den fazla okulda yaptığı tarama ile 2430 sporcuyu uzman antrenörler gözetiminde Fiziki uygunluk,sürat testi ,dayanıklılık testi,patlayıcı kuvvet ölçümü, sıçrama gibi özel testlerden geçirerek geleceğin Olimpiyat şampiyonlarını belirledi.

Göreve geldiği günden beri Spor Servisi ile yaptıkları çalışmalarla özellikle Muğla’nın Yüksek İrtifa bölgesi olan Seydikemer’in atletizm branşı kategorilerine uygunluğu konusunda fizibilite çalışmaları yürüttüklerini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ''Bu konuda Şube Müdürümüz,spor uzmanlarımız ve konusunda son derece başarılı ve deneyimli Antrenörlerimizle yaptığımız toplantılar sonunda; 7-8-9 Mart tarihlerinde Seydikemer ilçesine bağlı Arsa Ortaokuku (Taşımalı geldikleri köyler; Arsa – Aklar - Çamlık-Yaylapalamut - Yaylaçavdır)
Bayır Ortaokulu (Taşımalı geldikleri köyler; çökek-bayır-sahilceylan-dere)
Bekçiler Şehit Komando Er Fedai Kebiz Ortaokulu (Taşımalı geldikleri köyler Doğanlar-Kayabaşı-Boğalar-Çaltılar-Çobanisa)
Baģlıağaç Ortaokulu (Taşımalı geldikleri köyler yaka ve Bağlıağaç)

Seki Ortaokulu ve Seki Lisesi (Taşımalı geldikleri köyler Karabel-İncealiler-Ceylan-Temel-Eldirek-Patlangıç-Gacak-Kınık-Zorba-Belçiler-Boğalar -Kayabaş-Doğanlar) okul ve köyleri başta olmak üzere bölgede 32 köyde 45 den fazla okulda yaptığımız tarama ile 2430 öğrenciyi taramadan geçirdik. Yüksek Atlama, Cirit Atma, Gülle, Sırıkla Atlama, maraton gibi genetiğimize yatkın Atalarımızın yaşam tarzı olan sporlarda Olimpiyatlarda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcuları tespit ettik. Antrenörlerimiz bu sporcularımızla özel olarak ilgilenecek ve takibe alacaklar. Yaptığımız çalışmalarda çocuklarımızın bu işe gösterdiği ilgi bizleri son derece mutlu etti'' dedi.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 2470- 2500 metre yükseklikte ki Seydikemer yaylaları ile ilgili bir Atletizm Merkezi yapma çalışmasını da süratle yürüttüklerini belirten Öçalmaz, ''göreve geldiğimizde 4 Mevsim Spor, 4 Mevsim Organizasyon sloganı ile yola çıktık. Dev bir tesisleşme hamlesi yürütüyoruz. Bununla beraber olimpiyatlarda özellikle güce dayalı sporlarda başarılı olacak sporcuları Muğla’dan yetiştirmek istiyoruz.'' dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ATLETİZM HABERLERİ
Çok Okunan Haberler