04-03-2016 FUTBOL

KUPA MESAİSİ

Dün akşam Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçları, oynanan iki maç ile tamamlandı. Maçların tamamlanması ile yarı final eşleşmeleri de belli oldu. Yarı finalde Galatasaray-Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe-Torku Konyaspor karşılaşmalarını izleyeceğiz. Fener ciddiye aldı.

KUPA MESAİSİ


   Akşam oynanan ilk maç Fenerbahçe-Amed Sportif mücadelesiydi. Karşılaşmadan önce Fenerbahçe’de bir rotasyon bekleniyordu. Sarı-lacivertli ekip deplasmanda aldığı 3-3’lük skorla avantajlı taraftı. Kadro kalitesi anlamında da rakibinin önündeydi.
   Ama maç öncesi Pereira’nın açıklamaları maçı ne kadar ciddiye aldıklarını gösteriyordu. Portekizli hoca maça kazanacaklarını söyledi. Ayrıca kazanamazlarsa oyuncularından hesap soracağını ekledi. Bu oynayan oyunculara olan güvenini gösterirken, bir diğer taraftan da gözdağı veriyordu. Bence bu açıklamalar takımı motive etti.
   Maça bakarsak Fenerbahçe rotasyonlu ve geneli sakatlıktan yeni çıkmış oyuncularıyla bile olsa güçlü bir kadroyla sahadaydı. İlk yarı gelen iki golle turu kafada bitirdiler.
   Amed her ne kadar direnmeye çalışsa bile, bu sadece farkın açılmasını önledi. İkinci yarıda Amed riskleri alarak skor aradı. Bu bölümde Fenerbahçe oyun disiplininden uzak oynasa da Amed’in bıraktığı boş alanlarda çokça pozisyon buldu. Amed aradığı golü de buldu. Ama sonrasında gelen gole engel olamadı. 3-1’lik skorla kupaya veda etti.
  Amed Sportif’i gerçekten tebrik etmek lazım. Bir ikinci lig ekibi olarak bu sene kupaya renk kattılar. Gerçekten güzel bir mücadele izlettiler. Süper Lig lideri, Fenerbahçe karşısında bile ezilmediler, oyunlarını oynadılar.
   Dün akşamki maçın özelinde ise Amed’in oyuncusu Kamil İçer’i gerçekten tebrik ediyorum. Harika bir maç çıkardı. Gecenin gladyatörüydü. Kale çizgisinden birçok top çıkardı. Golleri önlediği yetmedi. Bir de gol attı. Amed Sportif adına gecenin en iyisiydi.
Doğru Oyun
   Gecenin bir diğer karşılaşması Konyaspor-Beşiktaş arasında oynandı. Konyaspor 2-1’lik deplasman galibiyeti ile avantajlı ekipti. Kendi evinde taraftarının desteğiyle tur arıyordu.
   Karşısında ise skor olarak dezavantajlı olmasının yanında, psikolojik açıdan da kötüye giden bir Beşiktaş vardı. Bu durum derbi mücadelesinde kendini göstermişti. Konya’da sergilenen oyunla da devam etti. 
   Hal böyleyken ne Fikret Orman’ın açıklamaları, ne Şenol Hoca’nın denemeleri Beşiktaş’ı kurtarmaya yetmedi. Beşiktaş derbi maçı ardından, kupada da kaybederek kötü gidişatını sürdürdü.
  Maç kadrolarına bakarsak Konyaspor, Beşiktaş’tan daha fazla rotasyon yapmıştı. Beşiktaş’ta rotasyon yapılan sadece üç isim vardı.
   Maçta Beşiktaş’a gol lazımdı. Zaten bu onların en iyi yaptığı iş ve gol için saldırmalarını bekliyorduk. Karşılarında da çok katı bir savunma ekibi olan Konyaspor vardı. Konyaspor’un yakaladığı avantajla birlikte; her zaman yaptığı gibi savunarak, gol yemesi gerekiyordu.
    Aykut Kocaman’ın ekibi görevini başarıyla yerine getirdi. Çok ekstra işler dışında, fazla pozisyon vermedi. Ama Beşiktaş kazanmak isteyen bir takım gibi oynayamadı. Alışkın olduğumuz saldırgan, ısıran oyununu sahaya yansıtamadı. Buradaki en önemli faktör herhalde Konyaspor’un oyunun başarılı olmasıydı.
    Konya maç sonuna doğru bir de gol bularak, tur sevincini galibiyet ile süsledi.
    Özetlemek gerekirse Konyaspor doğru oyunu oynadı ve yapması gerekeni en iyi şekilde yaptı. Böylelikle de yarı finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Beşiktaş ise hiçbir şekilde beklenene veremedi.
    Sanırım Beşiktaş’ın ilk yarıda bize sihirli gelen oyunu rakipleri tarafından artık çözüldü. Ligin ikinci yarısının başlamasıyla rakipleri Beşiktaş’ı çok zorlar oldu. Bunun sebebi stoperlerdeki değişiklik olarak gösterilebilir. Ama hücum gücünde de oldukça düşüş göze çarpıyor.  
   Kupada Konyaspor maçlarında kaybettiler. Ligde Başakşehir’le berabere kaldılar. Mersin ve Gençlerbirliği karşılaşmalarını tek golle ve zorlanarak geçebildiler. Derbi yenilgisi ise son darbe oldu diyebiliriz.
   Galiba Şenol Hoca’nın rakipleri şaşırtacak, yeni hamleler denemesi gerekiyor. Yoksa böyle giderse gücü yeten her takım; oyunu orta sahada kilitleyip, pas yollarını keserek Beşiktaş’ı zorlayabilir.

 


Kaynak: https://twitter.com/klavuz22

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler