07-03-2016 TENİS

Mavi Kort Tenis Kulübü İlk Mezunlarını Verdi

Göcek Mavi Kort Tenis Kulübü ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nin ortak yürüttüğü 4 ay önce başlayan 1. Dönem Halk Eğitim Tenis Kursu'nun ilk mezunlarının sertifika töreni yapıldı.

Mavi Kort Tenis Kulübü İlk Mezunlarını Verdi

Göcek Mavi Kort Tenis Kulübü ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nin ortak yürüttüğü 4 ay önce başlayan 1. Dönem Halk Eğitim Tenis Kursu'nun ilk mezunlarının sertifika töreni yapıldı. Törene,  Fethiye Halk Eğitim Müdürü ve yöneticileri, Fethiye Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yöneticileri, öğrenci ve üyeler katıldı.

Göcek'te tenise olan ilginin artması ve sporun bölgede gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenen kursa katılım yüksekti. Göcek Mavi Kort Tenis Kulübü tarafından verilen kurslar, 52 öğrencinin katlımıyla 3 ay ücretsiz olarak yapıldı. TTF, Milli Tenisçiler, ve MEB tarafından hazırlanan müfredatı sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 ayrı grupla, haftanın 3 günü toplam 7 saat şeklinde uygulandı.

Sıcak ve soğuk hava ayrımını yapılmadan devam eden program süresince, tenis oynamayı öğrenmenin yanı sıra, bu sporun teknik özellikleri ve kuralları öğretildi. Göcek Mavi Kort Tenis Kulübü Başkanı Yavuz Ergin '' Spor yaptik, yeni dost ve arkadaşlar kazandık oldukça zevkli bir süre geçirdik diye ümit ediyorum. Bu programa katılan öğrencilerimizin önemli bir kısmi, Göcek’te yasayan ev hanımları ve okullarından yeni mezun olmuş genç bayanlardır. Mahallemizde, bilhassa kış aylarında yürüyüş ve futbol oynamanın dışında spor yapma imkânlarının sınırli olması da dikkate alındığında, böyle bir gelişim memnuniyet vericidir''dedi.

 

KISA SÜREDE MAÇ YAPABİLECEK SEVİYEYE GELDİLER

Program katılımcılarının, kısa sure içinde aralarında maç yapabilecekleri seviyeye geldiklerini belirten Ergin, en önemlisinin katılımcıların spor yaparak daha sağlıklı ve dinç kalmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.  Ergin, bu kursun Fethiye ilçesinde bir ilk olmasının külüp hedefleri genelinde memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu çerçevede, programın hayata geçirilmesinde destekleri olan Fethiye Halk Eğitim Merkezi'ne teşekkür eden Ergin sözlerine şu şekilde devam etti;

''Tabii ki bu programın tamamlanmasında en özverili çalışmayı yapan tenis hocamız Faruk Bey olmuştur. Kendileri yorgunluk demeden, tekrarlardan yüksünmeden güler yüzle ve aynı zamanda dikkatle bu programı en güzel şekliyle koordine etmiştir. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bilindiği üzere bir program uygulamanın geri planında görülmeyen önemli birçok ögeler vardır. Kulübümüzde her şeyin nezih ve zevkli olabilmesi, dekorasyondan, hijyene kadar birçok detayın laiki ile ve aile sıcaklığı getirebilme ümidi ile tamamlayabilmek için, zaman zaman uykularından vazgeçmiş ve hatta bu tesislerin Göcek’e kazandırılmasını sağlamış, esim Yolanta`ya teşekkür etmek istiyorum. 3 kişilik küçücük takım olan Mavikort Tenis Kulübümüzde, nefis cay, leziz kurabiye ve börekleri yani sıra güler yüzü ile katkısı olan Fatma Hanıma da teşekkür etmek istiyorum.Son olarak,  bu programı tamamlamış değerli öğrencilerimiz ve arkadaşlarımıza  hitaben:   3 ay haftada 3 gün toplam 7 saat çok önemli bir zaman dilimi.. Yine soğuk, sıcak demeden bu programı tamamladınız.  Bu hakikaten cok disiplinli ve ayni zamanda öz verili bir çabadır… 


''SAĞLIK İÇİN SPOR''

Kulüpte verilen kursa talebin yoğun olduğuna değinen Ergin, talepler doğrultusunda  78 yeni öğrenci ile 22 Şubat`ta 3 aylık yeni bir programa başladıklarını belirtti.

Yeni bir spor öğrenmek, sağlık için spor yapabilmek ve yeni arkadaşlar edinmek için sporun önemine vurgu yapıldı. Ergin, sporun özveri ve disiplinle  yapılarak çocuklara örnek olunacağını belirterek sözlerini noktaladı.




Etiketler : Göcek Tenis
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TENİS HABERLERİ
Çok Okunan Haberler