24-06-2016 HENTBOL

Milas Belediyespor Hentbol Takımı Türkiye Şampiyonu

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Amasya’da düzenlenen 2016-2017 Minikler Türkiye Şampiyonası'na katılan Milas Belediyespor Hentbol takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Milas Belediyespor Hentbol Takımı Türkiye Şampiyonu


2006-2007 yaş grubu kız ve erkek takımı olarak 15 kişi ile şampiyonaya katılan Milas Belediyespor Hentbol Takımı, erkekler kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu.
 

Türkiye Hentbol Federasyonu Mini Minikler Kategorisinde İlimizden 1. takım olarak THF Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanarak 18 Haziran - 23 Haziran tarihleri arasında Amasya'da yapılan ve Türkiye genelinde 22 takımın katılımı ile gerçekleşen şampiyonada zorlu geçen maçların ardından finale kalmaya hak kazandı . Yapılan final maçında Milas Belediyespor Hentbol takımı rakibi Amasya Belediyespor’u kendi evi ve taraftarı önünde 15-12 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.
 

Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan, daha sonra Milas Belediyespor tarafından lisansları çıkartılan Milas GHS İlçe Müdürlüğü Antrenörü Tuğce Handan Demirel ve Merkez Orta Okulu Beden eğitimi öğretmeni Yeter Sezer tarafından çalıştırılan Hentbol takımı Muğla’nın gururu olmayı başardı.
 

Antrenör Tuğce Handan Demirel final maçından sonra yaptığı açıklamada büyük mutluluk yaşadıklarını, Milas Belediyespor Hentbol Takımı olarak Muğla ve Milas’a kazandırdıkları bu şampiyonluğu diğer turnuvalarda da sürdüreceklerini belirtti.

 

 

Şampiyonlara Coşkulu Karşılama

 

 

Türkiye Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Milas Belediye Spor Hentbol takımı Amasya dönüşünde Milas’ta coşkulu şekilde karşılandı. Şampiyon takımı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediyespor yöneticileri, sporcuların aileleri ve vatandaşlar davul-zurna eşliğinde karşıladı.

 

 

Davullar, tezahürat ve meşalelerle karşılanan oyunculara çiçek veren Başkan Tokat , takımın Türkiye Şampiyonu olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Tokat yaptığı konuşmada ;
“Çocuklarımız Milas tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. Daha hayatlarının ve spor yaşantılarının başında olmalarına rağmen gelecek adına çok büyük bir başarı elde ettiler. Ben başta hocaları olmak üzere yöneticilerimize sporcularımıza ve çocuklarınıza verdiğiniz destekten ötürü siz ailelerimize teşekkür ediyorum. Sporcularımız şimdide Alanya’da düzenlenecek turnuvaya katılacaklar, orada da İlçemizi en iyi şekilde temsil edip başarı elde edeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu çocukları spora özelliklede ilçemizde yeni tanınan Hentbol sporuna teşvik eden ailelerimize tekrar teşekkür ediyorum.S izlerin sayesinde Hentbol takımımız tüm branşların önüne geçerek büyük bir başarıya imza attılar.Haziran ayı sonu gibi bitecek olan yeni spor salonumuzda bu çocuklarımızın ulusal ve uluslar arası alanda daha büyük başarılara imza atacaklarına gönülden inanıyorum.
Ben tekrar Türkiye şampiyonu olan takımımızı hocalarımızı kutluyor Alanya’da düzenlenen turnuvada başarılar diliyorum”dedi.

 




Etiketler : milas hetbol
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER HENTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler