21-03-2016 BASKETBOL

Muğla Ormanspor Basketbolda Ege'nin En İyisi

Muğla’da 15-19 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen Basketbol Ege Bölge Şampiyonası Finali'nde rakibi Antalya BŞB'yi 75-70 yenen Muğla Ormanspor Basketbol Genç Takımı, Ege Bölge Şampiyonu oldu.

Muğla Ormanspor  Basketbolda Ege'nin En İyisi

1999 doğumlu oyuncusu Oktay Akbaş’ın en iyi oyuncu seçildiği turnuvada Muğla Ormanspor; Isparta Bölgespor’u 101-50, Uşak Sportif’i 73-72, Aydın Kavak A.L. Spor’u 63-75 ve Denizli Yüksek Çıtaspor’u da 80-58 yenerek finalde B Grubu birincisi Antalya BŞB ile karşılaşmaya hak kazandı. Finalde Antalya karşısında baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı 2 önemli oyuncusunun cezalı olması ve kontenjan oyuncusununda bulunmamasına rağmen 75-70 kazanarak 5-9 Nisan’da Konya’da düzenlenecek olan Anadolu Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Ormanspor Yönetiminin tam kadro seyrettiği karşılaşma sonrasında düzenelenen ödül töreni sonrasında çocukları tek tek tebrik eden Muğla Ormanspor Başkanı Vedat Dikici ve yönetim kurulu üyeleri sporculara Konya’da düzenlenecek turnuvada başarılar diledi. Sezon boyunca yönetimin verdiği destek ve Özel Muğla Final Lisesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Ormanspor Genç Takımlar Antrenörü Onur Metin, ''Şanssızlıklar ve sakatlıklar yakamızı bırakmasa da oyuncularımız gerçekten çok önemli bir mücadele sergileyerek bu şampiyonluğu hak ettiler. Ben hepsini alınlarından öpüyorum'' dedi. Yönetimin Alt yapılara en az 2.Lig takımına gösterdikleri özen ve ilgiyi gösterdiklerini söyleyen Metin, ''Başta Kulüp Başkanımız Vedat Dikici’ye ve yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hiçbir konuda eksiklik hissetmedik. Bu da başarıyı tetikledi. Bununla beraber A Takımlar Baş Antrenörümüz Hamdi Gürgen bu süreçte bizi hiç yalnız bırakmadı. Ben bu başarı serüvenimizde destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz Anadolu Şampiyonasından da zaferle ayrılmak'' dedi.

Alt yapılara büyük önem verdiklerini söyleyen Muğla Ormanspor Kulübü As Başkanı Devrim Karakuş ise 2.Lig takımının yanı sıra alt yapılara da büyük önem verdiklerini belirterek, en büyük hedeflerinin A Takımda alttan yetişen Muğlalı 4-5 gence yer verebilmek olduğunu söyledi. Küçük takımdan yıldız takımına, kız takımlarına kadar maddi kaygılardan uzak basketbolun hemen her kategorisinde yer aldıklarını söyleyen Karakuş, ''Yönetim olarak bu konuda hemfikiriz. Muğla’da elimizden geldiğince basketbolu yükseltmek için her türlü çalışmayı yürüteceğiz. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz her konuda bize inanılmaz destek veriyor.Orman Bölge Müdürümüz bizle seviniyor bizle çoşku yaşıyor. Deplasman maçlarımızın sonuçlarını merak edip birebir ilgileniyor. Sayın Valimiz keza aynı şekilde. Bize de bu işe kafa yormak mesai harcamak kalıyor. Bunu da seve seve yapıyoruz. Ege Bölge Şampiyonu olan oyuncularımızı antrenörlerimizi yürekten kutluyorum.'' dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler