27-07-2016 FUTBOL

Muğla'dan İran'a

Muğlaspor alt yapısında yetişen genç futbolcu Fatih Can Doğan, İran Pro Lig ekiplerinden BF Traktorsazi Kulübü'nün radarına girdi.

Muğla'dan İran'a

Son olarak Aydın Amatör Süper Lig ekiplerinden Bozdoğan Belediyespor'un formasını giyen Fatih Can Doğan, İran'a transfer oluyor.

 

Futbola 2007 yılında Muğlaspor alt yapısında başlayan 1996 doğumlu Fatih Can Doğan, İran 1. Lig ekiplerinden BF Traktorsazi'nin radarına girdi.  Fatih, Muğlaspor'da 5 sezon forma giymiş ve daha sonra Denizlispor'a geçmişti. BF Traktörsazi'nin kendisini kampa davet ettiklerini ifade eden Doğan, "İran'a beni önermişler. İran'a gitmek için pasaportumu bekliyorum" diye konuştu.

 

İran'a gitme sürecinin kendisini izlemeye gelen İranlı bir menejer sayesinde olduğunu belirten futbolcu ''Menejer 2-3 maçımıı izledi. Maçlarda çekilen videoları İran Pro Lig'inde mücadele eden Tractor Sazi Fc'nin yönetimine ve hocalarına izletmişler onlar da bana ulaştılar. 1 hafta içinde yolculuk var inşallah'' ifadelerini kullandı.

 

Genç bir oyuncu olduğu için transferine olumlu baktıklarını belirten Doğan, transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu vurguladı.

 

Fatih Can Doğan,Türkiye'den de 3 farklı profesyonel kulüp kampa davet ettiğini söyledi.. Hızlı ve atak bir futbolcu olan Doğan, sol bek ve sol açık mevkiilerine görev alıyor.  Bozdoğan Belediyespor'a gitmedenn önce de 1 sezon Dalyanspor forması giyen futbolcu, yeni sezonda İran'da forma giymek için sabırsızlandığını belirtti.

 

 

Bf Traktörsazi (Traktor Sazi FC) Hakkında Bilgi

 

Traktorsazi Tabriz ya da Traktor Sazi Tebriz ya da Azerbaycan Traktorsazi Takımı, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaletinin başkenti Tebriz'de bulunan spor kulübü. İran Birinci Ligi kulüplerindendir. Traktör Sazi, Tebriz kentinde İran Traktör Manufacturing Company nin desteğiyle 1970 yılında kuruldu ancak 2011 yılından bu yana Sepah Aşure aittir. Ayrıca kulübün % 30'u Gharzol hasane Javanan Kheir Co şirketine aittir.

 

2001-02 sezonunda 1. Lig'e düşmesine rağmen 2009-2010 sezonunda İran Şampiyonlar Ligi'ne girmeyi başarmıştır.

 

Traktorsazi, taraftarları tarafından İran'daki Türk halkının bir simgesi haline gelmiştir ve bu yüzden 2009-2010 sezonunda İran Şampyonlar Ligi'nde seyirci rekorunu kırmıştır. Traktorsazi ortalama her oyununda 80.000 seyirci bulunur. Kulüp, 2013 Asya Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer aldı. Kulüp geçtiğimiz sezonu 51 puan ile 4. sırada tamamladı. 1 puan fark ile Asya Şampiyonlar Ligi fırsatını kaçıran kulüp bu yıl lig mücadelesine ağırlık verecek.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER FUTBOL HABERLERİ
Çok Okunan Haberler