04-04-2016 SATRANÇ

Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Okul Sporları Satranç Şampiyonası Sona Erdi

31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Okul Sporları Aksaray Bölge Satranç Şampiyonası  Adana, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri , Konya, Kırşehir, Muğla, Nevşehir, Niğde , Tokat, Sivas ve Yozgat illerinden gelen sporcuların katılımıyla;Aksaray Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 6 kategoride yapıldı.Kızlar Kategorisinde ilk 10,Erkekler Kategorisinde ilk 20 sporcunun,Mayıs ayında Düzce'de yapılacak olan Okul Sporları Türkiye Satranç Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmesi açısından çok çekişmeli geçti.
    

 Muğla satranç kafilesi 6 sporcudan oluşmaktaydı.7 tur 60+30 zaman temposuyla oynanan satranç şampiyonası sonunda Ortaca Belediyespor satranç sporcuları 2 derece ve 2 final hakkı, toplamda 4 sporcu ile finallere gitme hakkı elde etti.
    Genç Erkekler kategorisinde mücadele eden Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi ve Ortaca Belediyespor satranç sporcumuz Abdullah Doğukan Dere 6 puanla 1. oldı ve finallere yükseldi.
    Küçük Kızlar kategorisinde mücadele eden Fethiye Atatürk Ortaokulu öğrencisi ve Ortaca Belediyespor satranç sporcusu Bengi Hafızoğlu 5 puanla 2. oldu ve finallere yükseldi.
    Yıldız Erkekler kategorisinde mücadele eden Fethiye Atatürk Ortaokulu öğrencisi ve Ortaca Belediyespor satranç sporcusu Yunus Mermer 4.5 puanla 6. oldu ve finallere yükseldi.
    Küçük Erkekler kategorisinde mücadele eden Dalaman Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi ve Ortaca Belediyespor satranç sporcusu Furkan Özbek 4 puanla 14. oldu ve finallere yükseldi.
    Aksaray Bölge şampiyonası Yıldız Erkekler kategorisinde mücadele eden eden Ortaca Özalp Ortaokulu öğrencisi ve Ortaca Beeldiyespor satranç sporcusu Nafiz Ediz İlhan 3 puanla 22. oldu.Sporcumuz yarım puan daha almış olsaydı finallere kalma hakkı elde edecekti.
    Genç Kızlar kategorisinde mücadele eden Köyceğiz Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencisi Beste Gül Karadağ 2 puanla şampiyonayı tamamladı.
    Okul Sporları Muğla Bölge Satranç Şampiyonası Genç Erkekler kategorisinde mücadele eden Manisa Fen Lisesi öğrencisi ve Ortaca Belediyespor satranç sporcusu Atakan Çöl 19. oldu ve finallere yükseldi.
    Derece yapan ve finallere gitme hakkı elde eden Ortaca Belediyespor Kulübü 5 sporcumuza Mayıs ayında Düzce'de yapılacak olan Okul Sporları Türkiye Satranç Şampiyonası'nda başarılar dileriz.
    Gelecek hafta(9-10 Nisan) Muğla Düverek Spor Tesislerinde başlayacak olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası İl Yöre Satranç Liglerinde;  Ortaca Belediyespor, Muğla Spor, Yeni Milas Spor, Milas Belediyespor, Muğla Büyükşehir Belediyespor'a başarılar dileriz.29 Mayıs'ta sona erecek olan lig sonrasında 1. olan kulüp, Temmuz ayında Konya'da yapılacak olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek. Şampiyona sonunda ilk 30 kulüp,2016-2017 sezonunda ilk kez oluşturulacak olan 2. Lig'de yer alacaktır.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SATRANÇ HABERLERİ
Çok Okunan Haberler