23-03-2016 TENİS

Raketle Gelen Başarı “Hazal Köse”

Tenis sporuna olan sevgisiyle, başarmak adına inatçılığını birleştiren Ortacalı genç sporcu Hazal Köse, bir ödül koleksiyoneri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Raketle Gelen Başarı “Hazal Köse”

 Henüz 13 yaşındayken bir tesadüf üzerine tenisle tanışıp bu spora gönül veren Hazal Köse tenise başlamasını şu sözlerle anlattı:
“Belki de ilk gün antrenörümden duyduğum “Herkes backhand vurmaktan kaçar, sen backhand vurmaya çalışıyorsun'' deyişi beni etkiledi. 8 senedir tenis oynuyorum ve yerel turnuvalarda derecelerim var 11 kupa gibi.Tabiki sporcu olmak çok da kolay değil, hele ki aynı zamanda okula devam edip bir yandan da profesyonel olarak tenis oynamayı düşünüyorsanız… Şu nokta da çok çok ilginç ki, bazıları için tenis spor değil. Ve genel olarak “Spor = Futbol” algısı var. Ama ben kendi özgüvenimi tenisle sağladım.Tenis sadece spor değil,spordan daha fazlası bana sorulursa.Bireysel olarak karar vermek;galibiyet ve mağlubiyet tamamen benim elimde,ben yapabilirim olgusu tenis sayesinde oluştu. Çok turnuvaya gittim şehir dışı da olmak üzere ama ne kadar destek gördüm, gerçekten çok büyük bir soru işareti.En başta ailem ve canım antrenörlerim Hakan Bulut,Yavuz Bulut, Faruk Bulut ellerinden geldiğince hep yanımdaydı ki yanımda olan yanımda hissettiren herkese sonsuz teşekkürler. Yeri geldi büyüklerimi karşıma aldım ama ne olursa olsun destek göreyim görmeyeyim ben bu aşkın peşinden gittim,gitmeye de devam edeceğim'' dedi.
 

Türkiye Tenis Federasyonu lisanslı oyuncusu olan Hazal Köse, Ege Üniversitesi tenis turnuva yarışmalarına katıldığı süreçte antrenörlerinin kendisine “Bu yarışmada rakiplerin beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencileri. İlk turda eleneceksin ama tecrübe kazanacaksın” demeleri, Hazal’ın şevkini kırmak yerine azmini arttırmış olmalı ki Köse, bu müsabakalarda finale kalmış. Birçok ödül sahibi ve dereceler elde etmiş olan Hazal Köse, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’i makamında ziyaret ederek sevincini paylaştı. Başkan Karaçelik, genç sporcunun daima yanında olacaklarının sözünü verip kendisini kutlayarak; başarılarının devamını diledi.




Etiketler : tenis ortaca
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TENİS HABERLERİ
Çok Okunan Haberler