06-08-2016 RİO 2016

Rio'da Olimpiyat Karnavalı Başladı!

Organizatörlerin “zengin ve sofistike” bir olimpiyat olacağını açıkladığı oyunların açılışı Rio de Janeiro’nun ünlü Maracana Stadı’nda yapıldı.

Rio'da Olimpiyat Karnavalı Başladı!

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 31. Yaz Olimpiyat Oyunları, görkemli bir törenle resmen başladı. Rio'daki olimpiyat ateşi 21 Ağustos'a kadar yanacak. Organizatörlerin "zengin ve sofistike" bir olimpiyat olacağını açıkladığı oyunların açılışı Rio de Janeiro'nun ünlü Maracana Stadı'nda gerçekleştirildi. 45 ülke başkanının hazır bulunduğu açılış töreninden notlar şöyle:

Rio'daki olimpiyatların açılış törenine 70 bin seyirci katıldı.

Canlı yayınlanan açılış töreni 3 milyardan fazla seyirciye ulaştı. Gece geç saatlerde başlamasına rağmen Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni Türkiye'
de de büyük ilgiyle takip edildi.

Dün gece gerçekleştirilen açılış organizasyonunda 300 profesyonel dansçı dans ederek geceye renk kattı.

Gösteride kullanılacak kostümler ve dekor için 36 bin metre kumaş kullanıldı. Hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadı.

Açılışta toplam 3 tonluk havai fişek patlatıldı. Hava fişeklerin oluşturduğu görsel şölen büyük ilgiyle izlendi.

4 saat süren açılış seremonisine ülke geçişleri yaklaşık iki saat sürdü. Alfabetik sıraya göre yapılacak resmi geçitte Türk delegasyonu TSİ ile sabah 04:20 sıralarında tribünleri selamladı. Ay-yıldızlı bayrağımızı milli güreşçimiz Rıza Kayaalp taşıdı.


 

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler futbol müsabakalarının ilk günü tamamlandı
Günün ilk maçında A Grubu'nda Irak ile Danimarka golsüz berabere kalırken, aynı grupta oynanan Brezilya-Güney Afrika karşılaşması da 0-0 berabere sona erdi. Türk hakem Cüneyt Çakır
'ın 4. hakem olarak görev yaptığı karşılaşmada Güney Afrikalı futbolcu Mothobi Mvala 59. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. D Grubu'nda oynanan günün diğer maçında ise Honduras, Cezayir'i 3-2 mağlup etti.


 

Rio'da bugün millilerin günü
2016 Rio Olimpiyatlarının ikinci gününde Türk sporcular bugün 8 farklı spor 
dalında mücadele verecek. Milli sporcular; kadınlar basketbol, judo, artistik cimnastik, boks, bisiklet, atıcılık, yüzme ve masa tenisinde sahne alacak.

İşte Türkler'in olimpiyat programı
A Milli Kadın Basketbol Takımımız, A Grubu'ndaki ilk karşılaşmasına bugün çıkacak. Ay-yıldızlılar, Youth Arena'da TSİ 18.00'de başlayacak mücadelede Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Judoda ise iki Türk sporcu tatamiye çıkacak. Kadınlarda 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve erkeklerde 60 kiloda Bekir Özlü rakiplerini yenerek tur geçmeye çalışacak.

Artistik cimnastikte erkeklerde Ferhat Arıcan, elemelere katılacak.

Boks dalında 81 kiloda Mehmet Nadir Ünal podyuma çıkan ilk Türk boksör olacak. Mehmet Nadir Ünal, Faslı Hasan Saada ile karşılaşacak.

Bisiklet yol yarışında ise Onur Balkan ve Ahmet Örken yarışacak.
Atıcılıkta Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş, erkekler 10 metre havalı tabanca elemelerinde mücadele edecek.

Yüzmede erkekler 400 metre serbest stil elemelerinde sporcularımızdan Nezir Karap, kadınlarda ise 400 metre bireysel karışıkta Viktoria Zeynep

Güneş kulaç atacak.

Masa tenisinde kadınlarda Melek Hu, eleme karşılaşmalarında yer alacak.


Kaynak: fotomac.com.tr

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER RİO 2016 HABERLERİ
Çok Okunan Haberler