26-07-2016 GÜREŞ

Şampiyon Güreşçiye Coşkulu Karşılama

Kırkpınar Güreşleri Teşvik 2 Boyu Birincisi Mustafa Ali Çıldan, Türkiye'de İlçeler arasında " Seydikemer" ilk 14 ilçe arasına girerek Türkiye birincisi oldu.

Şampiyon Güreşçiye Coşkulu Karşılama

 

 

Seki yaylasının soğuk sularını içen güreşçi Mustafa Ali Çıldan ve güreşçilerimiz, Seydikemer'e  ve Muğla'ya büyük mutluluk yaşattı. 655.Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne İlçemiz Seydikemer'den 15 güreşçi katıldı. Güreşçilerimiz mücadelelerini son ana kadar devam ettirerek ermeydanlarını Seydikemer diye 6 kez inletti.
 

 

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı ve Seydikemerliler davul ve zurna eşliğinde Türkiye birincisi güreşçimizi ,Zorlar Mahallesi'nde karşıladılar ve konvoy halinde Seydikemer Belediyesi önüne geldiler. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Ötgöz yaptığı güreşçilerimizi altın ve hediye çeki ile tebrik etti.
 

 

Yaptığı çalışmalar ve projeleri ile vatandaşın büyük beğenisini toplayan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken; “ 2015 yılına eğitim yılı olacak demiştik. Eğitim yılı oldu ve 500 tam puan alan öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Okullarımızda öğretmenlerimiz eğitim vererek okullarda kurslar düzenledi, öğrenci koçluğu sistemi geldi. 2016 yılı başlarında ilçemiz için 2016 yılının spor yılı olacağını sporla ilgili proje ve çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Söylediğimiz gibi 7 ay içerisinde; Atletizm, futbol, voleybol ve güreş gibi spor dalları başta olmak üzere çalışmalar yapıp öğrencilerimize desteklerde bulunduk. Öğrencilerimizi Belediyemiz aracılığı ile maçlara gönderdik. Müsabakalarda birincilik madalyaları ile geri dönerek gurur kaynağı oldular'' dedi. 
 

 

Farklı ve farkında olan ilçemizin henüz 2 yaşında olduğunu ifade eden Köken; ''İlçemiz Güreş sporunda gösterdiği başarılarda 924 ilçe arasında ilk 14 ilçe arasına girerek 910 ilçeyi geride bırakmıştır. Bu 14 ilçenin arasında sıralama yoktur. 14 İlçenin 14’üde birinci oldu. Bu durumda ilçemiz Türkiye birincisi olmuştur. Ayrıca 1970 çıvarında güreşçilerin güreştiği müsabakalarda sadece 14 birincilik vardır. Bunlardan 1.side Seydikemerli bir güreşçimizdir. Farlılık ve farkındalık oluşturma çabalarımız devam edecektir. Tüm güreşçilerimize, Antrenörümüze ve dernek başkanlarımızı tebrik ediyorum'' dedi.
 

 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ; “Çok gururlandım, duygulandım. Bize bu duyguyu yaşatan, başta antrenörüm, güreşçilerim, başkanım olmak üzere ben hepsine Allah razı olsun diyorum. 14 boydan, 1 tanesi buraya geldi ise 1 yılın içinde Allahın izniyle bunların arkası gelecektir. Biz sadece, belediye, kaymakamlık olarak değil vatandaş olarakta biz bu güreçcilere sahip çıkmamız lazım. Ülkemizde zor anlar yaşanıyor, savaşlarda bile bu güreş yapılmış. Bu senede yapıldı, yine zor durumdan geçiyorduk Allah’ın izniyle İlçemize bu büyük gururu yaşattılar Allah hepsinden razı olsun. Ali kardeşimiz yine Seydikemer’li Başaltında 1.ci oldu. Başpehlivanlığa çıktı, onu da tebrik ediyorum, Allah razı olsun. Biz Belediye olarak bundan sonra bugün olduğu gibi yarında güreşçilerimizin arkasında olacağız'' dedi.
 

 

Seydikemer Güreş İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Yücel Özdemir; ''Bizim Seydikemer de bir güreş derneği kurma fikrimiz vardı. Bir türlü cesaret edip dernek kuramıyorduk. Biz bu fikrimizi Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken’ le paylaştık. Kaymakam bey bizim bu fikrimizi destekleyerek, kendisinin de güreşi sevdiğini söyleyerek bizleri cesaretlendirdi. Kısa bir süre içerisinde derneğimizi kurarak çalışmalarımıza başladık. İlk olarak Seydikemerli güreşçilerimizi toplayarak çalışmalarımıza başladık. Havaların ısınması ile birlikte güreşçilerimizi Seki Yaylasına kampa çıkardık'' dedi. 
 

 

Dernek kurma sürecini anlattıktan sonra Özdemir; ''Güreşçilerimizle birlikte Ülkemizde yapılan birçok yağlı pehlivan müsabakalarına katıldık ve pek çoğunda güreşçilerimiz kendi boylarında derece aldılar. İlçemiz Seydikemerin güreş sporunda iddialı olduğunu kanıtladılar. Ben Seydikemerli kardeşlerimle bir şey paylaşmak istiyorum. Gittiğimiz güreşlerde ortalama olarak 15 - 20 bin ve daha fazla katılımın olduğu güreşlerde cazgırların “Seydikemerli güreşçilerin geldiğinden bahsederek, Seydikemeri anlatmaları” çok büyük bir mutluluk. Ben bu mutluluğu Seydikemerli kardeşlerimin yaşamasını isterim. Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerin de güreşçilerim kendilerinde söz ettirdi. Güreşçimiz Mustafa Ali Çıldan Teşvik 2. boyunda birinci olmuştur. Güreşçimizi hepsini tebrik ederim. Bizlere her daim destek olan ve bizi bir şenlik havasında davul zurna ile karşılayan, derneğimizi kurduğumuz günden bu güne kadar bizlere her konuda destek olan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ e Teşekkürlerimizi sunuyorum'' ifadelerini kullandı.
 

Seydikemer Güreş Antrenörü Cemal Cumbur; Biz güreşçilerimizi seki yaylasında eğitip seki yaylasının soğuk sularını içiyoruz. Seki yaylasının soğuk suyunu içip, seki yaylasında otlayan hayvanların etinden beslenen güreşçilerimiz her zamanki gibi başarılı oldular. Güreşçilerimizi tebrik ederek başarıların devamını dileyerek bize destek olan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ e çok teşekkür ediyorum'' dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜREŞ HABERLERİ
Çok Okunan Haberler