19-08-2016 GÜREŞ

Seki'ye 49 Pehlivan Geliyor!

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Seki Yağlı Pehlivan Güreşleriyle ilgili son hazırlıkların yapıldığını kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, güreşlere 49 başpehlivan olmak üzere 500 civarı pehlivanın katılacağını duyurdu.

Seki'ye 49 Pehlivan Geliyor!

Her yıl daha büyük organizasyon haline gelen 21 Ağustos’ta Seki Zümrüt Çayırı'nda yapılacak yağlı pehlivan güreşleri ile ilgili hazırlıklarda sona yaklaşıldı.

 

Başkan Yakup Otgöz Başkanlığında toplanan Güreş Tertip Komitesi toplantıda güreş organizasyonu ile ilgili süreci değerlendirdi. Toplantıya Tertip Komitesi Başkan Yardımcısı Fahri Can, Belediye Kültür ve Sosyal işler Md. Vekili Mehmet Kara, Bağlıağaç Muhtarı Yücel Özdemir, Menekşe Mahalle Muhtarı Fatih Köymen ile yağlı güreş camiasının yakından tanıdığı Seydikemerli esnaf Mustafa Kumcu katıldı. 49 baş, 32 baş altı olmak üzere 500 civarı pehlivanın muhteşem bir güreş organizasyonuna imza atacağını belirten Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Güreşlerimiz yaklaştı. Kırkpınar’da dereceye girmiş güreşçilerin tamamına yakını burada. 2. Kırkpınarı, Seydikemer Seki Zümrüt Çayırı'nda yaşayacaklar. Bu sene yani geçen senenin birbuçuk katına yakın başpehlivanımız var. Yani buradaki güreşleri Kırkpınar’dan daha iyi olacağına ben inanıyorum. Ben tüm vatandaşlarımı Seydikemer Seki Çayırına bekliyorum” dedi.

 

Güreşlere 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ve finalisti Mehmet Yeşil Yeşil’in yanı sıra İsmail Balaban, Orhan Okulu, Serhat Gökmen, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı gibi Kırpınarda öneli dereceler elde etmiş başpehlivanların katılacağını belirten Başkan Yakup Otgöz, Güreş Sahasında hakem ve protokol tribününün de yenilendiğini ekledi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜREŞ HABERLERİ
Çok Okunan Haberler