09-08-2016 BOKS

Seydikemerli Sporcu Türkiye Üçüncüsü

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Kick Boks Şampiyonasında 42 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Betül Durgut’u altınla ödüllendirdi.

Seydikemerli Sporcu Türkiye Üçüncüsü

Seydikemer Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan ve eğitmenliğini Dodurga Gözlükuyu Cami İmam Hatibi Cemal Genç’in üstelendiği Kick Boks Kursu ilk yılında meyve verdi. 14-22 Temmuz tariklerinde Sakarya’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası Point Fightin branşında tecrübeli sporcular arasından sıyrılarak Türkiye 3’üncülüğü elde eden Dodurgalı Betül Durgut ve Antrenör Cemal Genç, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz tarafından altınla ödüllendirildi.

 

CAMİ ALTINDA KİCK BOKS KURSU

 

Eşen Ortaokulu 7. Sınıfta eğitim gören Betül Durgut’un başarısındaki süreci özetleyen Antrenör Cemal Genç, “Öncelikle Seydikemer halk eğitim bünyemizde ben kendim İmam Hatip olmama rağmen aynı zamanda kick box antrenörlüğüm vardı. Görev yaptığım köy noktasında çocuklara faydalı olmak niyetiyle bu belgemi değerlendirmek istedim. Başta Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanımız, Sayın İlçe Müftümüzün yine müsaadesi ve Halk Eğitim Müdürümüzün destekleri ile orda bir kurs ortamı oluşturduk. Bi camimizin altında işte 2-3 mahallemizin gençleri ve çocuklarımızı toparladık onlara kick box’u tanıtmak, sporu sevdirmek babında böyle bir faaliyet başlatalım dedik. Kısa bir süreç oldu daha 4 aylık sporcuyuz ve Sakarya ilinde 14-22 Temmuz tarihleri arasında Türkiye kick box şampiyonası düzenlendi. Ben 7 tane öğrencimi kursumdan şampiyonaya götürdüm. Yine sağolsun Sayın Başkanımızın, Kaymakamımızın destekleri ile.

 

KURSUMUZ HENÜZ 4 AYLIK

 

Çocuklarımız 4 aylık olmalarına rağmen çok güzel mücadele ettiler. Derece yapan sporcular Türkiye’de en az 1,5-2 yıllık ve üstü sporculardır. Kızımız daha 4 aylık sporcu olmasına rağmen Türkiye 3.lüğü elde etti. 2 tane daha sporcumuz derece maçlarında hakları yenildiği için kısmet değilmiş diyoruz, olmadı. Ama hepsi de benim gözümde aslanlar gibi mücadele ettiler. Çünkü 4 aylık sporcular en az birer, ikişer maç aldılar, ve aldıkları maçların her biri en az 2 yıllık öğrencilerle mücadele ettiler” dedi. Heyecanlı olduğu gözlenen bronz madalya sahibi Betül Durgut da “Zordu ama kazandık” diye duygularnı özetlerken; baba Birol Turgut ise mutlu olduğunu ifade ederek katkılarından dolayı Başkan Yakup Otgöz ve öğretmenlere teşekkür etti.

 

BAŞKAN: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

 

Seydikemer Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Güven Yiğit’in eşlik ettiği ziyarette konuşan Başkan Yakup Otgöz kısa zamanda böyle bir başarı kazanan sporcuyu ve öğretmenlerini tebrik ederek “Seydikemer ilçe olalı, belediye olalı çok kısa zaman bir zaman geçti ama Seydikemer’de potansiyel çok fazla. Allah’ın izni ile bunları araştırılıp bulunduktan sonra daha bu Seydikemere çok ben birincilikler, ikincilikler, üçüncülükler geleceğini umuyorum. Yani reklamın en iyisi bu. Ben kendilerine hem antrenörüne hem kızımıza gösterdiği başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOKS HABERLERİ
Çok Okunan Haberler