01-08-2016 GÜREŞ

Türkiye Grekoromen Takımımız Dünyanın En İyisi Seçildi

Singapur'lu bir haber sitesi olimpiyat kategorilerinde en iyilerinin röportajını yaptığı haberde güreş kategorisinde dünyanın en iyisi olarak Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı'nı seçti.

Türkiye Grekoromen Takımımız Dünyanın En İyisi Seçildi

Yaklaşık 3 dakikalık röportajda olimpiyata gidecek sporcularımız Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi, Cenk İldem ve Teknik Direktör Salih Bora'nın sözlerine yer veriyor.

 

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen Olimpiyatlara 5 gün kala güreşçilerimiz son hazırlıklarını yapıyor. Yoğun bir çalışma ve hazırlık dönemi geçiren millilerimiz önümüzdeki günlerde 2016 Rio olimpiyatları için Brezilya'ya gidecek. Grekoromen takımı 2 Ağustos'ta giderken Bayanlar 10 Ağustos ve Serbest Güreş Milli Takımı ise 11 Ağustos'ta gidecek. Olimpiyatın açılış tarihi 5 Ağustos olarak belirlenirken Güreş kategorisinde ilk maçlar 13 Ağustos'ta başlıyor.

 

DÜNYANIN EN İYİSİ TÜRK GREKOROMEN

 

Dünya çapında uluslararası haber hizmeti veren Singapur'lu bir şirket haber sitelerinde olimpiyat dosyası açarak olimpiyat kategorilerinde dünyanın en iyileri ile röportaj yaptı. Güreş kategorisinde de Türkiye Grekoromen Güreş A Milli Takımı'nı seçti. 3 dakika 16 saniyelik röportajda olimpiyata gidecek sporcularımız Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi, Cenk İldem ve Teknik Direktör Salih Bora'nın sözlerine yer veriyor.

 

"Türk Güreşçiler Rio 2016’da Altın Madalya İçin Mücadele Ediyor" başlığıyla verdiği haberde şu sözleri kaleme aldı:

 

"Türkiye Güreş Milli Takımı, geçmiş olimpiyatlardaki başarıları dikkate alındığında altın madalyaya en yakın ekip gibi görünüyor. Türk Grekoromen Güreş Kampı’na yaptığımız ziyarette umut, azim, emek ve sadakat dolu bir ekiple karşılaştık.

 

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda sakat olarak mindere çıkmasına rağmen bronz madalyayla yurda dönen Rıza Kayaalp, büyük bir azimle çalışmalarını sürdürüyor. Bize, bu kez altın madalyadan başka bir şeyin kendisini tatmin etmeyeceğini söylüyor. 26 yaşındaki güreşçi, mücadeleye şimdiden hazır gibi!

 

Takım Kaptanı Selçuk Çebi ve Cenk İldem de altın madalyaya ulaşmak için mücadele ediyor. İldem, mindere kendileri için değil, ülkeleri ve kendilerini destekleyenler için çıktıklarını belirtiyor.

 

Güreşçiler, gün içerisinde her biri oldukça zorluiki antrenman yapıyorlar. 15 yıllık profesyonel güreşkariyerine ve 32 yıllık antrenörlük geçmişine sahip olan takımın teknik direktörü Salih Bora, başarıya giden yolda disiplin ve çalışkanlığın önemine dikkat çekiyor. Bora, Türkiye'nin kazandığı 39 altın madalyanın 28’inin güreşten geldiğini hatırlatarak, beklentilerin ne denli yüksek olduğunu anlatıyor. Söyleşimize Cenk İldem şöyle nokta koyuyor:

 

'Bizden umudunuzu kesmeyin! Podyumda ülkemizi ve bayrağımızı layığıyla temsil edeceğiz!'"

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜREŞ HABERLERİ
Çok Okunan Haberler