08-03-2016 BİSİKLET

Vali Çiçek, Bisiklet Eğitimi Alan Kursiyerleri Ziyaret Etti

Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindeki Muğla protokolü, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ücretsiz olarak verilen Bisiklet Kursunu ziyaret ederek, kursiyerler ile bir araya geldi.

Vali Çiçek, Bisiklet Eğitimi Alan Kursiyerleri Ziyaret Etti

Menteşe Belediyesi, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Bisiklet Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve ücretsiz olarak verilen “Bisiklet Kursları” na katılım her geçen gün artarak devam ediyor.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde 80 kursiyerin katılımı ile devam eden kursları ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, kursiyerler ile bir araya gelerek sohbet etti.

Ziyarette bisiklet kursu hakkında bilgiler alan Vali Çiçek, “Bisiklet en güzel ve en sağlıklı ulaşım araçlarından. Görüyorum ki katılımcıların çoğunluğunu da kadınlar oluşturuyor. Ücretsiz olarak verilen kursların düzenlenmesinde başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sizler bisiklete bindikçe, Menteşe’deki bisiklet yolları da artacaktır. Sizleri kutluyor, bu güzel uygulamanın devam etmesini diliyorum” dedi.

Kurslar sayesinde Menteşe’yi bir bisiklet kenti yapmak istediklerini belirten Başkan Gümüş, “Kurslarımız ile engelli engelsiz 100 vatandaşımız bisiklet kullanmayı öğrendi. Şuan da çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 80 kursiyerimiz, ücretsiz kurslarımızdan faydalanıyor. Çevre ve doğa dostu olan, beyin ve ruh sağlığımızı dengede tutan bisiklet sporunu, yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bisiklet yollarımızın da bulunduğu ilçemizde, doğa ve sporla ilgilenmek için bisikletin en ideal araç olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla başlattığımız kurslarımız ile Menteşe’yi bir bisiklet kenti yapmak istiyoruz” dedi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Mehmet Bilgeç, Muğla Bisiklet Derneği üyeleri; Levent Sevil, İbrahim Taçyıldız, Muhammet Çakan, Ali Kırbaş ve Ahmet Niyazi Çağlar tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat; 16:00-18:00 arasında verilen kurslar sonunda, başlangıç eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler, hafta sonları eğitimler eşliğinde trafiğe çıkıyorlar.




Etiketler : bisiklet
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BİSİKLET HABERLERİ
Çok Okunan Haberler