14-07-2017 Berkay Göcekli

Sezonu yeni açan ve formsuzluğu oynadığı hazırlık maçlarında da belli olan sarı-kırmızılılar, köy takımı olarak adlandırabileceğimiz Östersunds'a 2-0 mağlup olarak bizleri şoka uğrattı. Östersunds'un toplam maliyeti sadece yeni transfer Maicon'un bonservis bedeli kadar! Daha önce Avrupa kupalarında mücadele etmemiş olan rakip takım'a karşı Aslanlar sadece yarım pozisyon üretebildi. Tabi maçtan sonra Tudor'un bahanesi sezonu yeni açmış olamaları olsada, Galatasaray'ın sadece formasıyla yenebileceği bir takıma yenilmek taraftarları adeta sinir krizlerine soktu! Asıl problemlem Galatasaray'ın herhangi bir taktiği ve oyununun olmayışı...

 

Açıkçası Galatasaray yerine, geçtiğimiz sezonun 3. Lig şampiyonu Bodrumspor sahada olsaydı bu takıma 5 atardı! Abarttığımı düşünebilirsiniz, ama gerçek bu... Günümüz futbolu güce ve mücadeleye dayalı. Rakip takımı birde maçtan önce iyi bir şekilde analiz ettiyseniz o maçı kazanmakta o kadar kolaylaşır. Galatasaray'ın teknik ekibi ve futbolcularının rakibi iyi bir şekilde analiz ettiklerine inanmıyorum.

 

Ülke olarak her yıl garip takımlara elenen temsilcilerimize şahitlik etmemize rağmen, bizim takımlarımız henüz günümüz futbolunun mantığını kavrayabilmiş değil. Forma arkasında yazan isimlerin önemi yok, asıl önemli olan formanın önündeki armaya ne kadar saygı duyduğunuzdur! Önümüzdeki hafta Östersunds'un savunmasını açmak çok zor olacak, ancak tek umudum o stadı dolduracak olan Galatasaray taraftarları... Heybetli bir stadyum atmosferine alışkın olmayan İsveç ekibi, Ali Sami Yen'de zorlanacaktır diye düşünüyorum. Avrupa'da toplayabileceğimiz kadar puan toplamalıyız, yoksa kupalara gönderdiğimiz takım sayıları azalacak. Umarım turu geçen taraf Galatasaray olur..!




Berkay Göcekli Diğer Yazıları
Çok Okunan Haberler